אורז פרסי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז פרסי

מכירים את האורז הטעים הזה ? כזה שתפוחי אדמה למעלה יוצאים זהובים ואפילו קצת שחומים וכולם רבים מי יקבל אותם ? אורז כמו שהסבתות מכינות כזה שצריך סבלנות עד שהוא מוכן אבל הוא שווה כל דקה שמחכים, זה נראה טוב כשזה מוגש לשולחן, פשוט מקסים!

5  מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

2 – 3 תפוחי אדמה לפי הצורך
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
3/4 כוס מים נוספת
בצל קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.

2. לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת נפרדת עד הזהבה. לשמור בצד.

3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם לסדר את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השני ולטגן עד הזהבה להמליח ולפלפל, אין צורך להפוך. כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.

4. להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת
להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה. לא להרים את המכסה. אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.

5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.

הערות:
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר,למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.

22465 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז פרסי

אורז פרסי

82
תגובות

  הרשם  
עדכן
גן גן

פרסי, לא פרסי – טעים ברמות על!!!

שם *

הי ניקי,
אני רוצה להכין כוס אורז אחת, מה צריך לשנות במתכון?
תודה

דליה

היי ניקי ,
את האורז הזה אני מכינה כמעט מידי שישי , תפוחי האדמה הזהובים יוצאים בעזרת מעט כורכום .
אני לא מוסיפה מים בכלל , ומבשלת על אדים 3/4 עד שעה על אש קטנה .
אם מדובר על שלוש כוסות מים .
אגב, אפשר לעשות תחתית שרופה גם בלי תפוחי אדמה , ור עם אורז , וגם זה יוצא מעולה .

תמיש

הי, ניקי
יעבוד גם עם אורז מלא?

מירב

פרסי או לא פרסי, האורז הזה נראה טעים במיוחד! תודה ניקי 🙂

ורדה

יש קודם להרתיח מים בסיר להוסיף את האורז, המים צריכים לכסות מספיק את האורז, להוסיף כף מלח, ומדי פעם לערבב את האורז כדי שלא ידבקו. לאחר 8 דקות יש לסנן את האורז במסננת ולשטוף את האורז תחת מים קרים.
לשים בסיר שטוח מעט שמן עם קורט קורקום, מעל לשים את פרוסות התפוחי אדמה (אפשרי גם פרוסות בצל) להוסיף את האורז, לחמם 3 דקות על להבה בינונית אך גבוהה, להוסיף 1/3 כוס שמן מעל האורז, להנמיך את האש ולבשל עוד כחצי שעה.

איילת

אורז פרסי אמיתי מכינים אחרת –
בסיר קטן שמים אורז. כמות רגילה זה בסביבות 2 כוסות, כמות לאורחים 3. לא צריך למדוד באדיקות כמו בבישול אורז רגיל.
שמים האורז בסיר קטן מכסים במים ומבשלים כמו פסטה עד שאל-דנטה.
בינתיים לוקחים את הסיר הכי רחב ונמוך, משמנים תחתיתו בנדיבות בשמן לטיגון ומצפים בפרוסות תפוחי אדמה עבות. כשהפרוסות מטוגנות, מסננים את האורז החצי מבושל מהמים, משטחים על תפוחי האדמה וממליחים. את מכסה הסיר עוטפים במגבת מצידו הפנימי, מכסים, מקטינים את האש ומבשלים עוד בערך חצי שעה.

1 2 3 6