יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז אדום מלא עם גזר

30 יולי 2014
(Visited 8,123 times, 1 visits today)
אורז אדום מלא עם גזר

אורז אדום מלא עם גזר

האורז הזה נהדר, ברגע שמתחילים לבשל אורז מלא קשה לחזור לאורז רגיל הטעמים נהדרים ואין שום דבר רע בקצת בריאות נכון ?  ההכנה באמת פשוטה לא משהו שצריך להסתבך איתו ומקבלים יופי של תוצאה אורז נהדר שמתחסל במהירות נהדר לילדים.

5 מנות

מרכיבים:

כוס אורז אדום מלא
2 גזרים
2 כוסות מים
כף גדושה סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לקלף את הגזרים ולחתוך לקוביות קטנות, לשים במחבת חמה 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות מידי פעם לערבב.

2. להרתיח מים בקומקום, להוסיף את האורז, סילאן והמלח לגזר להוסיף את המים ולהרתיח שוב.

3. לכסות להנמיך את האש לבשל 45 דקות, להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

הוגש עם תפוחי אדמה ובטטות אפויים, מרק פטריות וגריסים, פטריות ממולאות בשר,  צלי בקר חריף

הרשם
עדכן
60 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, אני רוצה לבשל את האורז הזה בנוסף לגזר עם חציל, כרוב, ובצל . תוכלי להגיד לי בבקשה את תהליך הבישול לפי הסדר בבקשה?

ניקי שלוםהאם היה צורך להשרות את האורז במים רותחים ?מיתר התגובות אני מבינה שכן, אבל זה לא כתוב מפורשות במתכון.בקיצור עשיתי בלי להשרות – איך אוכל לתקן?תודה

הי ניקי. זוכרת שפעם היה במתכון גם אפונה וגם שהיתה השריה לאורז לפני הבישול. אין צורך בהשריה?

היי ניקי אפשר לוותר לגמרי על הסילאן?

נראה כאילו חסרים במתכון המים.
כמה מים ומתי לשים אותם ?

אני לא רואה אטריות במרכיבים… למה יש תגובות על איטריות?

היי ניקי,
איך אפשר להכין את המתכון עם אורז רגיל?
(לא להשרות במים? ולשים 1.5 כוסות מים?)

תודה רבה:]