


אורז עם גזר פשוט וקל
אני ואורז זה סיפור אהבה אני יכולה לומר בכנות שאורז זאת התוספת שהכי פופולרית אצלי בבית.
בזמן האחרון עברתי לאורז בסמטי שבכלל שדרג לי את האורז בצורה מדהימה גיליתי עולם חדש ואפילו הילדים מרגישים בהבדל, תחשבו כמה כיף שהילדים נהנים לאכול את האורז ואומרים שטעים להם.
התעסקות של דקה אחת כל השאר על האש יוצא אורז נפלא אחד אחד מרגישים כל גרגיר, תוספת שכיף לאכול ובאמת כיף להכין.
נכון שיש לכם אורז במזווה ? יש לכם תוספת לארוחת צהריים.
5 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אורז
2 גזרים
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח שטוחות
הכנות:
1. לגרד את הגזרים גס בחורים הגדולים, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הגזרים כדקה תוך כדי בחישה, להוסיף את האורז לערבב כמה שניות להוסיף את המים ולתבל.
2. להרתיח לכסות להנמיך את האש, לבשל 18 דקות לסגור להשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
כדאי לדעת ש…
אורז בסמטי מצריך השרייה 10 – 15 דקות לפני, אפשר להכין יום מראש, אפשר להכין בלי הגזר, אפשר לטגן בצל לפני הטיגון של הגזר.
חייבים אורז בסמטי
אפשר בטטה במקום גזר?
אם אני רוצה להוסיף גם בצל לאורז, כמה לשים ובאיזה שלב? לפני, ביחד או אחרי הגזר?
תודה!!!!
היי ניקי
אני נוהגת להשרות את האורז ללילה
ולבשל רק את האורז 10 דקות בערך או יותר (1 כוס אורז עם 6 כוסות מים רותחים) ושופכת את המים
זו שיטה שלמדתי להפחתת הארסן
השאלה היא איך משלבים שיטה זו עם הכנת המתכון הזה .
כמה זמן לבשל בנפרד מהכל (ולשפוך את המים )
ןאחר כך כמה זמן להמשיך לבשל לפי המתכון.
מקוה שלא סיבכתי אותך מידי.
בתודה עינת.
וואייי.. שכחתי להשרות את האורז הבסמתי.. להאריך זמן בישול?? מה לעשות?? הכל כבר על האש..