אורז מטוגן עם ביצים
המתכון הזה נהדר לשאריות אורז, למי לא נשאר אורז מארוחת צהריים ? תמיד נשאר משהו והכי מבאס שנשאר הרבה, מה עושים עם זה ?
המתכון הזה זאת דרך נפלאה להחזיר לאורז את החיות והטעם הנהדר שלו.
אחרי שטועמים בכלל לא מנחשים שהתוספת הזאת נעשתה משאריות אורז.
הרי ידוע שהאוכל הכי טעים שעושים זה אוכל משאריות ורצוי גם לא לומר שזה נעשה משאריות, נשמור את זה בינינו 🙂
4 – 5 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
כוס תירס
3 גזרים
2 ביצים
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
- 1. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את האורז כמה שניות להוסיף את המים ולתבל, להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
אפשרות נוספת להכנה:
להשתמש מראש באורז מוכן 3 – 4 כוסות.
2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן ולטגן את הגזר עד שהוא מתרכך, להוסיף את התירס לטיגון של דקה להוסיף או האורז המוכן לטגן כ 5 דקות תוך כדי בחישה.
3. לדחוף את האורז לדפנות וליצור באמצע בור, לטרוף ביצים ולצקת לתוך הבור לערבב עד שהביצים מוכנות (מקושקשת)
*4. לערבב הכל יחד ולתבל עם מלח פלפל.
כדאי לדעת ש..
אפשר לשמור כמה כפות מסעיף 2 ולפזר מעל לפני ההגשה, אפשר לוותר על הגזר, רוצים מתיקות ? תוסיפו כף סילאן לגזר.