סלט פסטה ברוקולי וגבינות
לאירוח חלבי אין כמו סלט פסטה, כשאני חושבת על זה יכול להיות חג השבועות בלי סלט פסטה וגבינות ? אין מצב זה הסלט הראשון שמתחסל אצלי בשולחן.
אני מוסיפה הרבה דברים שאני אוהבת ברוקולי וצימוקי עגבניות (אוהבת מאוד) כמובן גבינות שיתנו את הטעם הנוסף, המליחות של הבולגרית מתאימה באופן מושלם לפסטה וביחד הסלט פסטה הזה חגיגה לעיניים ואיזה טעמים נהדרים.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
300 ג' פסטה פרפרים ברילה
3 ראשי ברוקולי טרי
30 צימוקי עגבניות
בצל סגול גדול
70 ג' גבינה בולגרית
70 ג' גבינה צפתית
100 ג' סלמון מעושן
2 – 3 גבעולי בצל ירוק
רוטב:
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ תפוזים
3/4 כפית חרדל
כפית שום כתוש
כף דבש
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לבשל את הפסטה לפי ההוראות לסנן להוסיף שתי כפות שמן לערבב טוב ולשמור בצד.
2. לפרק את הברוקולי לפרחים קטנים, למלא סיר קטן במים לבשל את הברוקולי כשלוש דקות הברוקלי אמור לשמור על פריכות כלומר שלא יהיה רך לגמרי, לסנן.
3. לשים בקערה את הפסטה, להוסיף את הברוקולי, את הבצל הסגול לפרוס דק, את הבצל הירוק לחתוך למקלות קטנים, את הגבינות והסלמון לחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערה יחד עם צימוקי עגבניות ולערבב בעדינות.
4. לשים בצנצנת את מצרכי הרוטב לשקשק טוב ולתבל את הסלט לפני ההגשה.