יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לשמירת המשקל תוספות

ברוקולי וכרובית בתנור

27 פברואר 2019
(Visited 43,949 times, 4 visits today)
ברוקולי וכרובית בתנור

ברוקולי וכרובית בתנור

אני אוהבת אוהבת ירקות אם יש דבר שאני מקפידה עליו בארוחות שישי זה שיהיו ירקות והרבה, אני ובעלי מסוגלים לרדת על תבנית שלמה.
במינימום שמן מקבלים תוספת מעולה שכיף לאכול, לא מכבידה על הבטן ואפשר לאכול הרבה. אני הולכת כאן עם הטעם הטבעי של הירקות לא צריך תבלינים זה יוצא מושלם, האפייה נותנת טעם נהדר לירקות.
זה ממש כמו נישנוש טעים פריכות נהדרת איזה כיף לאכול ירקות פריכים.
אני מוצאת את עצמי כל רגע טועמת מהתבנית, מזל שיש הרבה.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

650 ג’ ברוקולי
כרובית בינונית
3 גזרים
2 זוקיני
10 עגבניות שרי
בצל
שמן
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לפרק את הכרובית לפרחים, להרתיח סיר עם מים לבשל את הכרובית 6 – 7 דקות ולהוציא את הכרובית.

2.  לחתוך את החלק התחתון של הברוקולי הגזע, אחרי שחותכים את הגזע יש בערך חצי קילו ברוקולי, את הברוקולי לחתוך לפרחים, את הגזעים של הפרחים להשאיר.

3. זוכרים את הסיר של הכרובית ? תכניסו את הברוקולי תבשלו 5 דקות ולסנן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

5. את הגזר והזוקיני לחתוך למקלות ולהעביר לתבנית מעל לפזר את פרחי הכרובית, להזליף שמן ולפזר מלח, להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות.

6. להוסיף לתבנית את פרחי הברוקולי, את העגבניות שרי לחצות, את הבצל לפרוס לעיגולים דקים את הכל לפזר בין הירקות להשתדל שתיהיה שכבה אחת, להזליף קצת שמן וקצת מלח להמשיך לאפות עוד כ 25 דקות.

ברוקולי וכרובית בתנורברוקולי וכרובית בתנור

הרשם
עדכן
36 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

קודם כל תודה על כל המתכונים! שנית, יש לי כרובית וברוקולי מוכנים קפואים. להכניס הכול לתבנית יחד?

היי ניקיאפשר להוסיף דלעת?

חשבתי לשים כרובית סנפרוסו מופשרת ולחתוך כרוב כמו במתכון אחר
לערבב עם שמן ומלח ולשים בתנור.
מה דעתך?

יש מה לעשות עם גזעי הברוקולי?

היי אלופה וחג סגר שמח- המתכונים שלך מככבים אצלי קבוע בשולחן תמיד!! האם צריך לכסות את התבני או כך פתוח ?

ניקי זה מהממם!
מזמן לא טעמתי משהו כל כך מוצלח!

תבנית הברוקולי והכרובית טעימה, צבעונית ויפה ביותר.