ברוקולי וכרובית בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ברוקולי וכרובית בתנור

ברוקולי וכרובית בתנור

אני אוהבת אוהבת ירקות אם יש דבר שאני מקפידה עליו בארוחות שישי זה שיהיו ירקות והרבה, אני ובעלי מסוגלים לרדת על תבנית שלמה.
במינימום שמן מקבלים תוספת מעולה שכיף לאכול, לא מכבידה על הבטן ואפשר לאכול הרבה. אני הולכת כאן עם הטעם הטבעי של הירקות לא צריך תבלינים זה יוצא מושלם, האפייה נותנת טעם נהדר לירקות.
זה ממש כמו נישנוש טעים פריכות נהדרת איזה כיף לאכול ירקות פריכים.
אני מוצאת את עצמי כל רגע טועמת מהתבנית, מזל שיש הרבה.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

650 ג’ ברוקולי
כרובית בינונית
3 גזרים
2 זוקיני
10 עגבניות שרי
בצל
שמן
מלח

הכנות:

1. לפרק את הכרובית לפרחים, להרתיח סיר עם מים לבשל את הכרובית 6 – 7 דקות ולהוציא את הכרובית.

2.  לחתוך את החלק התחתון של הברוקולי הגזע, אחרי שחותכים את הגזע יש בערך חצי קילו ברוקולי, את הברוקולי לחתוך לפרחים, את הגזעים של הפרחים להשאיר.

3. זוכרים את הסיר של הכרובית ? תכניסו את הברוקולי תבשלו 5 דקות ולסנן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

5. את הגזר והזוקיני לחתוך למקלות ולהעביר לתבנית מעל לפזר את פרחי הכרובית, להזליף שמן ולפזר מלח, להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות.

6. להוסיף לתבנית את פרחי הברוקולי, את העגבניות שרי לחצות, את הבצל לפרוס לעיגולים דקים את הכל לפזר בין הירקות להשתדל שתיהיה שכבה אחת, להזליף קצת שמן וקצת מלח להמשיך לאפות עוד כ 25 דקות.

12552 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ברוקולי וכרובית בתנורברוקולי וכרובית בתנור

11
תגובות

  הרשם  
עדכן
שלי

היי,אני משתמשת בשקיות כרובית וברוקולי של סנפרוסט. האם חצי שקית של כל אחד? ולהרתיח כל אחד בנפרד אותו כמות זמן שרשמת על הכרובית?בנוסף, אפשר קישואים במקןם זוקיני?תודה!

אורנית

היי ניקי, אם אני רוצה להכין רק עם כרובית וברוקולי, צריך לאפות הכרובית קודם לבד ובהמשך להוסיף הברוקולי? תודה

לאה

וואהו יצא יאמיי ומרשים מאד!! תודה לך:)

כרמית

הי ניקי, חג שמח! איזה שמן? רגיל או זית?

ויקטוריה רביבו

היי ניקי ….. מתאים להוסיף גם רצועות חציל?

מיכל

שבוע טוב ניקי, האם יש צורך לבשל לפני גם אם הברוקולי קפוא, של סנפרוסט?