ברוקולי וכרובית בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ברוקולי וכרובית בתנור

ברוקולי וכרובית בתנור

אני אוהבת אוהבת ירקות אם יש דבר שאני מקפידה עליו בארוחות שישי זה שיהיו ירקות והרבה, אני ובעלי מסוגלים לרדת על תבנית שלמה.
במינימום שמן מקבלים תוספת מעולה שכיף לאכול, לא מכבידה על הבטן ואפשר לאכול הרבה. אני הולכת כאן עם הטעם הטבעי של הירקות לא צריך תבלינים זה יוצא מושלם, האפייה נותנת טעם נהדר לירקות.
זה ממש כמו נישנוש טעים פריכות נהדרת איזה כיף לאכול ירקות פריכים.
אני מוצאת את עצמי כל רגע טועמת מהתבנית, מזל שיש הרבה.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

650 ג’ ברוקולי
כרובית בינונית
3 גזרים
2 זוקיני
10 עגבניות שרי
בצל
שמן
מלח

הכנות:

1. לפרק את הכרובית לפרחים, להרתיח סיר עם מים לבשל את הכרובית 6 – 7 דקות ולהוציא את הכרובית.

2.  לחתוך את החלק התחתון של הברוקולי הגזע, אחרי שחותכים את הגזע יש בערך חצי קילו ברוקולי, את הברוקולי לחתוך לפרחים, את הגזעים של הפרחים להשאיר.

3. זוכרים את הסיר של הכרובית ? תכניסו את הברוקולי תבשלו 5 דקות ולסנן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

5. את הגזר והזוקיני לחתוך למקלות ולהעביר לתבנית מעל לפזר את פרחי הכרובית, להזליף שמן ולפזר מלח, להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות.

6. להוסיף לתבנית את פרחי הברוקולי, את העגבניות שרי לחצות, את הבצל לפרוס לעיגולים דקים את הכל לפזר בין הירקות להשתדל שתיהיה שכבה אחת, להזליף קצת שמן וקצת מלח להמשיך לאפות עוד כ 25 דקות.

16010 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ברוקולי וכרובית בתנורברוקולי וכרובית בתנור

18
תגובות

  הרשם  
עדכן
הדסה

הי ניקי
יש לי “פתיתי ברוקולי” של סנפרוסט. למה זה מתאים בתנור, חוץ מפשטידה ולזניה?
כלומר, בא לי לאפות אותם כך שיישארו בגדר ירקות ולא יהפכו למשהו אחר…
יש לך רעיון אולי?