יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב

תבשיל עגבניות מעולה!

7 ספטמבר 2012
(Visited 10,698 times, 3 visits today)
תבשיל עגבניות מעולה!

תבשיל עגבניות מעולה!

התבשיל הזה תמיד מחזיר אותי לעבר לימים עברו לפני הרבה שנים לא ידעתי לבשל אבל צריך לאכול נכון ? אז היו מספר דברים שידעתי להכין והכנתי אותם הרבה. למשל קציצות של אהבה שעד היום ולמרות שאני מכינה המון סוגי קציצות לא מוותרים עליהן אף פעם ותמיד כיף לטעום כל פעם מחדש.
עוד מאכל שכיכב אצלי זה אדום (ככה קראנו לו) עגבניות אדומות מבושלות יחד עם פטריות, היינו מחסלים כמויות של עגבניות הייתי מכינה אותו המון.  לא מרגישים אבל בקלות אפשר לגמור חלה שלמה בדרך הזאת ורק שתדעו שהכי כיף למי שמכין כי הוא זוכה לטעום כל הזמן…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
חבילת פטריות
6 עגבניות בינוניות
כוס מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, את השום לפרוס, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד שמזהיב בערך עוד 2 דקות.

3. לפרוס את הפטריות ולהוסיף למחבת להקפיץ כשתי דקות.

4. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף למחבת, לטגן כדקה להוסיף כוס מים, רסק עגבניות סוכר ולתבל.

5. לבשל כ 20 דקות אש נמוכה בינונית ביעבוע עדין, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, מי שלא אוהב פטריות יכול לוותר, אני ממליצה להכפיל כמויות זה מעולה. בא לכם לשדרג ? תכינו פסטה ותערבבו עם התבשיל זה נפלא, אפשר לאכול קר או בטמ”פ החדר. נשאר לכם אורז ? תחממו אותו ותערבבו עם התבשיל ואל תגידו שאין מה לעשות עם שאריות אורז.
יש לכם עגבניות שנראות פחות טוב רכות כאלה ? מעולה תכינו זה בדיוק מתאים לכאן.

תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אהובה גרשוני : “יצא לי מדהים!!! אני מארחת מחר ואני לא מפסיקה לאכול מזה.”

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
האם רסק עגבניות הכרחי לטעם למרקם?
או שאפשרי עגבניות מרוסקות או להוסיף עגבניות?

תודה מראש על התשובה.

בקר טוב,
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים?
שבת שלום ✡

ניקי שלום, המתכון נרה לי מעולה. מזכיר מעט את המטבוחה שלך שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. לא ראיתי שכתוב כמה שום להוסיף. אני באמצע ההכנה. שאלה נוספת האם מתאים להוסיף פלפל חריף קטן ואם כן באיזה שלב?
תודה על המתכונים המעולים שלך. היום כל הארוחה מבוססת על המתכונים שלך

בוקר טוב, האם המתכון הזה טוב לשקשוקה?

היה לך פעם מתכון שלך, של שקשוקה פטריות…איבדתי אותו ואני לא מוצאת…

תודה מראש.

ניקוש יקרה ברכיבים כתוב 5-6 ולא כתוב ליד רכיב..
תודה על הכל
אוהבים אותך!!

היי ניקי, האם לבשל עם מכסה סגור?
או שהנוזלים אמורים להתאדות…?

תודה למענה המהיר.