יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב

תבשיל עגבניות מעולה!

7 ספטמבר 2012
(Visited 19,709 times, 1 visits today)
תבשיל עגבניות מעולה!

תבשיל עגבניות מעולה!

התבשיל הזה תמיד מחזיר אותי לעבר לימים עברו לפני הרבה שנים לא ידעתי לבשל אבל צריך לאכול נכון ? אז היו מספר דברים שידעתי להכין והכנתי אותם הרבה. למשל קציצות של אהבה שעד היום ולמרות שאני מכינה המון סוגי קציצות לא מוותרים עליהן אף פעם ותמיד כיף לטעום כל פעם מחדש.
עוד מאכל שכיכב אצלי זה אדום (ככה קראנו לו) עגבניות אדומות מבושלות יחד עם פטריות, היינו מחסלים כמויות של עגבניות הייתי מכינה אותו המון.  לא מרגישים אבל בקלות אפשר לגמור חלה שלמה בדרך הזאת ורק שתדעו שהכי כיף למי שמכין כי הוא זוכה לטעום כל הזמן…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
חבילת פטריות
6 עגבניות בינוניות
כוס מים
100 ג' רסק עגבניות
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, את השום לפרוס, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד שמזהיב בערך עוד 2 דקות.

3. לפרוס את הפטריות ולהוסיף למחבת להקפיץ כשתי דקות.

4. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף למחבת, לטגן כדקה להוסיף כוס מים, רסק עגבניות סוכר ולתבל.

5. לבשל כ 20 דקות אש נמוכה בינונית ביעבוע עדין, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, מי שלא אוהב פטריות יכול לוותר, אני ממליצה להכפיל כמויות זה מעולה. בא לכם לשדרג ? תכינו פסטה ותערבבו עם התבשיל זה נפלא, אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר. נשאר לכם אורז ? תחממו אותו ותערבבו עם התבשיל ואל תגידו שאין מה לעשות עם שאריות אורז.
יש לכם עגבניות שנראות פחות טוב רכות כאלה ? מעולה תכינו זה בדיוק מתאים לכאן.

תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אהובה גרשוני : "יצא לי מדהים!!! אני מארחת מחר ואני לא מפסיקה לאכול מזה."

הרשם
עדכן
46 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן