סלט עגבניות מבושל פיקנטי מתכון מעולה
אני מכינה את המתכון הזה כבר שנים תקשיבו הוא מדהים! אני אפילו לא יודעת איך לקרוא לזה סלט, תבשיל זה לא משנה הוא פגז כל פעם מחדש. למה אני מתלהבת אני מכניסה פנימה את כל העגבניות שיש אפילו כאלה שנראות פחות טוב.
בצל בנדיבות וכמובן שום כל השאר אני נותנת לאש לעשות בלי למהר העגבניות מתבשלות ומתרככות פלפל חריף על הדרך שיקבל טעמים כמו שצריך, זה הסלט הראשון ליום שישי ליד חלת השבת.
אני מנגבת כמו חומוס זה כל כך טעים, לנגב את התחתית של הסיר ולא להשאיר כלום.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
2 בצלים בינוניים חתוכים קטן
3 שיני שום פרוסות דק
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות דק
6 עגבניות בינוניות בשלות ורכות
פלפל חריף גדול (מה שמעדיפים)
כוס מים
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
כף שטוחה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם שפע של מים לסמן איקס על כל עגבנייה לבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף הקליפה יורדת בקלות.
2. לחמם סיר או מחבת רחבה עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף שום פרוס ולהמשיך לטגן עוד דקה.
3. להוסיף את הפטריות להקפיץ כשתי דקות לחתוך את העגבניות קטן להוסיף לפטריות יחד עם המים סוכר ותבלינים.
4. להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל כ 25 דקות מידי פעם לערבב לקראת הסוף לבדוק טעמים.
כדאי לדעת ש..
אפשר להכין יומיים מראש, מי שלא אוהב פטריות יכול לוותר אני ממליצה להכפיל כמויות זה מעולה. בא לכם לשדרג ? תכינו פסטה ותערבבו עם התבשיל זה נפלא, אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר. נשאר לכם אורז ? תחממו אותו ותערבבו עם התבשיל ואל תגידו שאין מה לעשות עם שאריות אורז.
גולשים מכינים וממליצים:
אהובה גרשוני : "יצא לי מדהים!!! אני מארחת מחר ואני לא מפסיקה לאכול מזה."