יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב

תבשיל עגבניות מעולה!

7 ספטמבר 2012
(Visited 11,388 times, 1 visits today)
תבשיל עגבניות מעולה!

תבשיל עגבניות מעולה!

התבשיל הזה תמיד מחזיר אותי לעבר לימים עברו לפני הרבה שנים לא ידעתי לבשל אבל צריך לאכול נכון ? אז היו מספר דברים שידעתי להכין והכנתי אותם הרבה. למשל קציצות של אהבה שעד היום ולמרות שאני מכינה המון סוגי קציצות לא מוותרים עליהן אף פעם ותמיד כיף לטעום כל פעם מחדש.
עוד מאכל שכיכב אצלי זה אדום (ככה קראנו לו) עגבניות אדומות מבושלות יחד עם פטריות, היינו מחסלים כמויות של עגבניות הייתי מכינה אותו המון.  לא מרגישים אבל בקלות אפשר לגמור חלה שלמה בדרך הזאת ורק שתדעו שהכי כיף למי שמכין כי הוא זוכה לטעום כל הזמן…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
חבילת פטריות
6 עגבניות בינוניות
כוס מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, את השום לפרוס, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד שמזהיב בערך עוד 2 דקות.

3. לפרוס את הפטריות ולהוסיף למחבת להקפיץ כשתי דקות.

4. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף למחבת, לטגן כדקה להוסיף כוס מים, רסק עגבניות סוכר ולתבל.

5. לבשל כ 20 דקות אש נמוכה בינונית ביעבוע עדין, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, מי שלא אוהב פטריות יכול לוותר, אני ממליצה להכפיל כמויות זה מעולה. בא לכם לשדרג ? תכינו פסטה ותערבבו עם התבשיל זה נפלא, אפשר לאכול קר או בטמ”פ החדר. נשאר לכם אורז ? תחממו אותו ותערבבו עם התבשיל ואל תגידו שאין מה לעשות עם שאריות אורז.
יש לכם עגבניות שנראות פחות טוב רכות כאלה ? מעולה תכינו זה בדיוק מתאים לכאן.

תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אהובה גרשוני : “יצא לי מדהים!!! אני מארחת מחר ואני לא מפסיקה לאכול מזה.”

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
האם רסק עגבניות הכרחי לטעם למרקם?
או שאפשרי עגבניות מרוסקות או להוסיף עגבניות?

תודה מראש על התשובה.

בקר טוב,
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסאת שימורים?
שבת שלום ✡

ניקי שלום, המתכון נרה לי מעולה. מזכיר מעט את המטבוחה שלך שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. לא ראיתי שכתוב כמה שום להוסיף. אני באמצע ההכנה. שאלה נוספת האם מתאים להוסיף פלפל חריף קטן ואם כן באיזה שלב?
תודה על המתכונים המעולים שלך. היום כל הארוחה מבוססת על המתכונים שלך

בוקר טוב, האם המתכון הזה טוב לשקשוקה?

היה לך פעם מתכון שלך, של שקשוקה פטריות…איבדתי אותו ואני לא מוצאת…

תודה מראש.

ניקוש יקרה ברכיבים כתוב 5-6 ולא כתוב ליד רכיב..
תודה על הכל
אוהבים אותך!!

היי ניקי, האם לבשל עם מכסה סגור?
או שהנוזלים אמורים להתאדות…?

תודה למענה המהיר.