תבשיל עגבניות מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל עגבניות מעולה!

תבשיל עגבניות מעולה!

התבשיל הזה תמיד מחזיר אותי לעבר לימים עברו לפני הרבה שנים לא ידעתי לבשל אבל צריך לאכול נכון ? אז היו מספר דברים שידעתי להכין והכנתי אותם הרבה. למשל קציצות של אהבה שעד היום ולמרות שאני מכינה המון סוגי קציצות לא מוותרים עליהן אף פעם ותמיד כיף לטעום כל פעם מחדש.
עוד מאכל שכיכב אצלי זה אדום (ככה קראנו לו) עגבניות אדומות מבושלות יחד עם פטריות, היינו מחסלים כמויות של עגבניות הייתי מכינה אותו המון.  לא מרגישים אבל בקלות אפשר לגמור חלה שלמה בדרך הזאת ורק שתדעו שהכי כיף למי שמכין כי הוא זוכה לטעום כל הזמן…

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 בצלים
חבילת פטריות
6 עגבניות בינוניות
כוס מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף.

2. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, את השום לפרוס, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד שמזהיב בערך עוד 2 דקות.

3. לפרוס את הפטריות ולהוסיף למחבת להקפיץ כשתי דקות.

4. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף למחבת, לטגן כדקה להוסיף כוס מים, רסק עגבניות סוכר ולתבל.

5. לבשל כ 20 דקות אש נמוכה בינונית ביעבוע עדין, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, מי שלא אוהב פטריות יכול לוותר, אני ממליצה להכפיל כמויות זה מעולה. בא לכם לשדרג ? תכינו פסטה ותערבבו עם התבשיל זה נפלא, אפשר לאכול קר או בטמ”פ החדר. נשאר לכם אורז ? תחממו אותו ותערבבו עם התבשיל ואל תגידו שאין מה לעשות עם שאריות אורז.
יש לכם עגבניות שנראות פחות טוב רכות כאלה ? מעולה תכינו זה בדיוק מתאים לכאן.

17513 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!תבשיל עגבניות מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

אהובה גרשוני : “יצא לי מדהים!!! אני מארחת מחר ואני לא מפסיקה לאכול מזה.”

42
תגובות

  הרשם  
עדכן
סמדר

ניקי שלום, המתכון נרה לי מעולה. מזכיר מעט את המטבוחה שלך שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. לא ראיתי שכתוב כמה שום להוסיף. אני באמצע ההכנה. שאלה נוספת האם מתאים להוסיף פלפל חריף קטן ואם כן באיזה שלב?
תודה על המתכונים המעולים שלך. היום כל הארוחה מבוססת על המתכונים שלך