שווארמה פטריות
שווארמה בלי טיפת בשר והיא יוצאת נהדר.
השתמשתי בפטריות גדולות בשרניות רציתי משהו שיתן לשווארמה גוף שיהיה כיף לתת ביס, הקפדתי שיהיו מספר סוגים של פטריות שיהיה מרקם מעניין ואכן יזכיר שווארמה, עושים משהו עושים אותו כמו שצריך נכון ?
בגלל שהמתכון המקורי נעשה עם בשר הייתי צריכה להכין את זה בצורה טובה ושלא יורגש שחסר / צריך בשר.
שימו את השווארמה בתוך פיתה תנו ביס ותחשבו כמה שזה טעים והבשר מיותר לגמרי.
מרכיבים:
4 פטריות שמפיניון גדולות – 200 ג'
3 פטריות פורטובלו גדולות – 200 ג'
2 פטריות מלך היער – 200 ג'
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
חצי פלפל חריף
3/4 כפית פפריקה מרוקאית
1/3 כפית כורכום
כפית תבלין לשווארמה
רבע כפית פלפל שחור
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הפטריות לקוביות בינונית, לחצות את הבצל לחצות שוב ולפרוס דק, את השום לפרוס דק.
2. לחמם מחבת עם שמן עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, לקצוץ את הפלפל להוסיף לבצל, להוסיף את השום לטגן עוד שתי דקות תוך כדי בחישה ולשמור בצד.
3. לחמם מחבת (גדולה) עם 3 כפות שמן לטגן את הפטריות כ5 דקות מידי פעם להקפיץ, להוסיף את התבלינים לטגן עוד כדקה, להוסיף את הבצל לערבב לטגן כדקה ולהוריד מהאש.
מומלץ להגיש עם טחינה, פיתות וסלט ירקות ואיזה מרק טוב על הדרך.
כדאי לדעת ש…
זה נראה הרבה פטריות זה לא, הפטריות מאבדות את הנפח בטיגון ופתאום זה לא נראה הרבה.
מרק אפונה וגזר