יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים מהירים וקלים

מרק עדשים ירוקות מהיר

16 ינואר 2021
(Visited 51,372 times, 52 visits today)

מרק עדשים ירוקות מהיר

מרק מעולה בקלי קלות הכנה ואני ממש מתכוונת בקלי קלות.
מרק עדשים בלי השרייה, רגע אני אכתוב את זה שוב  כי בטוח ישאלו אותי אין צורך להשרות את העדשים וזה כל הקסם במרק הזה.
לקח לי 45 דקות להכין מרק עדשים ירוקות לא יאמן המרק יצא נהדר.
הוספתי ירקות  כי עדשים וירקות הולך יופי ביחד ואיזה מרק יאמי יצא בדיוק למזג האוויר החורפי הקריר.
תדמיינו לכם את המרק הנהדר הזה כשבחוץ גשום ותתחילו לחייך.
אני מציעה שכבר תתחילו להרתיח את המים בשביל המרק…

3 – 4 מנות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים ירוקות
(3 כוסות מים רותחים)

2 גזרים
בטטה גדולה
בצל
2 שיני שום
2 כפות גריסי פנינה
6 כוסות מים רותחים
חצי כפית כמון
כפית כורכום שטוחה
1/3 כפית פלפל שחור
2 כפות א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לשים את המים הרותחים (3 כוסות) בסיר להוסיף את העדשים לכסות להרתיח 15 דקות ולסנן.

2. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל והשום כמה כדקה להוסיף את הירקות המים עדשים, גריסים ותבלינים אש בינונית מכוסה כ 30 דקות.

Quick green lentil soup

כדאי לדעת ש…
מחפשים מרק מהיר עם עדשים כתומות ? תלחצו כאן

מרק מהיר ונהדר המכיל קטניה וירקות. העדשים הירוקות נחשבות כקטניה קלת בישול ואינן דורשות השרייה מוקדמת. הן מכילות פחמימה משולבת חלבון מן הצומח, מלאות בסיבים תזונתיים ומשרות שובע לאורך זמן. בזכות הסיבים הנמצאים בהן, הן מסוגלות להוריד ערכי כולסטרול בדם וכן ערכי סוכר לאיזון סוכרת.

בכל הסיר כולו יש לנו כ500 קלוריות, בהנחה שמכל הסיר מתקבלות 4 מנות, בכל קערת מרק יש כ125 קלוריות

אפשר להשתמש במרק הזה בכיף כחלק מארוחת צהריים או כארוחת ערב מפנקת, חמימה, צמחונית ואפילו טבעונית! אגב, שילוב של דגנים וקטניה מייצר לנו חלבון מלא שמקביל באיכותו לחלבון מן החי- כמו בבשר ובדגים. תוספת הגריסים במרק, שמקורם בשעורה, מספקת לנו את הדגנים וכך מתקבל מרק שמכיל חלבון מלא ואיכותי.

מרק עדשים ירוקות מהירמרק עדשים ירוקות מהירמרק עדשים ירוקות מהיר

הרשם
עדכן
67 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם ניתן להכין את המרק רק עם עדשים ירוקות ללא גריסים?

ניקי עכשיו אני קולטת שהרתחתי במים אפונה ולא עדשים! רואה שבמתכון של המרק אפונה באמת כתוב כוס וחצי אפונה ולא חצי כוס וזה ניכר ששמתי מעט, הירקות חתוכים, יש לך רעיון איך לשנות את הדברים עכשיו שיצא מרק אפונה שווה?

טוב קרה משהו מוזר הסרטון קפץ באמצע למרק עדשים של משהי אחרת ועצה ששילבתי בין ההנחיות של שתיהן. הסיר על האש ומקווה שיצא משהו מוצלח. ניקי אפשר להוסיף קצת פטרוזיליה לקראת הסוף לשאלה נוספת מתאים לטחון כזה מרק שיצא סמיך? תודה

היי ניקי
אפשר להשתמש בעדשים מושרות כבר? אם כן, אז פשוט לדלג על השלב של ההרתחה והיסנון?

מרק טעים טעים ! תודה ניקי !

מה אפשר במקום האבקת מרק?

הי ניקי
אני רוצה להוסיף למרק רסק עגבניות – זה מה שקונה את הילדים שלי…
מה את אומרת, אפשרי? ואם כן כמה ומתי?
תודה רבה