מטבוחה חצילים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מטבוחה חצילים

אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת’אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

מרכיבים:

800 ג’ עגבניות (5)
400 ג’ חציל (1)
8 שיני שום
2 פלפלים אדומים
120 מ”ל מים (חצי כוס)
30 ג’ פלפל חריף (חצי פלפל)
כפית סוכר
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגרעינים לשים בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מטה, לאפות כ 40 דקות הפלפלים מזהיבים – משחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי 30 דקות ולקלף (למטה נתתי אפשרות נוספת למי שלא רוצה לקלות)

3. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל את העגבניות במים רותחים שלוש דקות לסנן ולקלף.

4. לחתוך את החציל לקוביות, לחמם 5 – 6 כפות שמן לטגן את החציל כמה דקות תוך כדי ערבוב החציל מזהיב, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לחציל.
את הפלפל החריף  לקצוץ להוסיף לעגבניות, את הפלפלים הקלויים לחתוך ולהוסיף לירקות, לטגן כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
אם יוצאים מספיק נוזלים מהעגבניות לא להוסיף את המים במידה ולא יוצאים מספיק נוזלים להוסיף.

5. להוסיף סוכר ותבלינים לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

6. אפשרויות:
לאכול כמו שזה או לטחון (קצרצר) במעבד מזון שישארו חתיכות ממש טחינה קצרה ולעצור, להגיש עם חלה זה חלומי! להגיש עם אורז לבן.

אפשר להשתמש בתור רוטב לפיצה, קצת שינוי מהרוטב הרגיל, נהדר לאכול עם פסטה.

Eggplant Matbucha

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא, אפשר להכין יומיים מראש. לא בא לכם לקלות את הפלפלים ? תחתכו לקוביות ותוסיפו פנימה. אפשר  לאכול קר, חמים או בטמ”פ החדר.

19345 צפיות 29 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים-
העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
החציל מוסיף את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט הזדקנות העור.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, המטבוחה עשויה כולה על בסיס ירק ולכן ערכה הקלורי אפסי. המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נטגן את החציל. אני ממליצה להשתדל לטגן את החציל ב3 כפות שמן וכך לקבל סלט שסה”כ מכיל 3 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). חשוב לציין שחלק מהויטמינים שהזכרנו נספגים טוב יותר בסביבה שומנית ולכן לא כדאי לוותר על השמן בכלל.
סלט מושלם לאירוח ולשימוש יומיומי בבית, כרוטב לפיצה או כממרח בכריך, כרוטב לפסטה או על אורז, תוספת נהדרת של ירקות שיכולה לשמש בהמון דרכים יצירתיות.

מטבוחה חצילים

21
תגובות

  הרשם  
עדכן
דקלה

הכנתי עכשיו יצא משגע! טעם גן עדן תודה על עוד מתכון מושלם!