יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

מטבוחה חצילים

15 מרץ 2020
(Visited 45,747 times, 2 visits today)

מטבוחה חצילים

אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת’אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

מרכיבים:

800 ג’ עגבניות (5)
400 ג’ חציל (1)
8 שיני שום
2 פלפלים אדומים
120 מ”ל מים (חצי כוס)
30 ג’ פלפל חריף (חצי פלפל)
כפית סוכר
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • עוגיות עבאדי פרווה תוצרת בית

    אין אירוח שהעוגיות המופלאות האלה לא מופיעות על השולחן, עוד לא מצאתי מישהו שלא אוהב אותן, לומר ממכרות ?
    הרבה יותר מזה, מתכון שלא תפסיקו להכין.
    קבלו מתכון לעוגיות ממכרות בטירוף, רגע רגע אני יודעת שאפשר לקנות את העוגיות ובשביל מה לטרוח להכין בבית ?
    כי הן טובות יותר בהכנה ביתית ואתם יודעים בדיוק מה הכנסתם פנימה וההכנה כל כך קלה שחייבים להכין בבית.
    אתם לא תפסיקו לאכול את הכעכים האלה קבלו את הגרסא הביתית לכעכים המלוחים הכי טובים שהכנתם.
    עוגיות מלאות בשומשום פריכות ונחטפות תמלאו את צנצנת העוגיות ותראו באיזה מהירות היא מתרוקנת.
    יוצאות המון עוגיות וזה בקושי מצליח להחזיק חצי יום על השיש כל רגע ניגש מישהו לקחת. חשוב לומר העוגיות על בסיס שמן בלי חמאה או מרגרינה נסו תופתעו פיצוץ של עוגיות מלוחות.

    60 עוגיות

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגרעינים לשים בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מטה, לאפות כ 40 דקות הפלפלים מזהיבים – משחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי 30 דקות ולקלף (למטה נתתי אפשרות נוספת למי שלא רוצה לקלות)

3. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל את העגבניות במים רותחים שלוש דקות לסנן ולקלף.

4. לחתוך את החציל לקוביות, לחמם 5 – 6 כפות שמן לטגן את החציל כמה דקות תוך כדי ערבוב החציל מזהיב, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לחציל.
את הפלפל החריף  לקצוץ להוסיף לעגבניות, את הפלפלים הקלויים לחתוך ולהוסיף לירקות, לטגן כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
אם יוצאים מספיק נוזלים מהעגבניות לא להוסיף את המים במידה ולא יוצאים מספיק נוזלים להוסיף.

5. להוסיף סוכר ותבלינים לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

6. אפשרויות:
לאכול כמו שזה או לטחון (קצרצר) במעבד מזון שישארו חתיכות ממש טחינה קצרה ולעצור, להגיש עם חלה זה חלומי! להגיש עם אורז לבן.

אפשר להשתמש בתור רוטב לפיצה, קצת שינוי מהרוטב הרגיל, נהדר לאכול עם פסטה.

Eggplant Matbucha

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא, אפשר להכין יומיים מראש. לא בא לכם לקלות את הפלפלים ? תחתכו לקוביות ותוסיפו פנימה. אפשר  לאכול קר, חמים או בטמ”פ החדר.

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים-
העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
החציל מוסיף את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט הזדקנות העור.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, המטבוחה עשויה כולה על בסיס ירק ולכן ערכה הקלורי אפסי. המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נטגן את החציל. אני ממליצה להשתדל לטגן את החציל ב3 כפות שמן וכך לקבל סלט שסה”כ מכיל 3 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). חשוב לציין שחלק מהויטמינים שהזכרנו נספגים טוב יותר בסביבה שומנית ולכן לא כדאי לוותר על השמן בכלל.
סלט מושלם לאירוח ולשימוש יומיומי בבית, כרוטב לפיצה או כממרח בכריך, כרוטב לפסטה או על אורז, תוספת נהדרת של ירקות שיכולה לשמש בהמון דרכים יצירתיות.

מטבוחה חצילים

הרשם
עדכן
27 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הכנתי היום, מעולה מעולה, תודה ניקי היקרה

מתכון טעים ביותר. תודה

ראשית תודה על המתכונים. משגעים אחד אחד!
שאלה כללית על חצילים – כמה נורא להשתמש בהם במתכון הזה ובשאר המתכונים שלך, בחציל עם לא מעט גרעינים?
תודה רבה

לא כתוב מתי להוסיף את השום ובאיזה אופן…..
חוץ מזה, את תמיד מפתיעה במתכונים שאחד יותר טוב מהשני

הכנתי עכשיו יצא משגע! טעם גן עדן תודה על עוד מתכון מושלם!

המתכון נראה מושלם לשולחן שבת! רק לא ברור האם הדיאטנית יעל לא מודעת לעובדה כי ויטמין C מתחמצן בבישול ולכן תכונותיו כנוגד חמצון לא רלוונטיות במתכון הזה??? דווקא הליקופן שבעגבניות מתחזק בעת החימום ולכן הוא נוגד חמצון שכן רלוונטי למטבוחה

איך יעל התזונאית אומרת שהערך הקלורי הוא אפסי מלבד טיגון החציל?
יש גם סוכר במטבוחה… זה לא משנה את המצב?