יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

מטבוחה חצילים

15 מרץ 2020
(Visited 48,429 times, 4 visits today)

מטבוחה חצילים

אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת'אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

מרכיבים:

800 ג' עגבניות (5)
400 ג' חציל (1)
8 שיני שום
2 פלפלים אדומים
120 מ"ל מים (חצי כוס)
30 ג' פלפל חריף (חצי פלפל)
כפית סוכר
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180.

2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגרעינים לשים בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מטה, לאפות כ 40 דקות הפלפלים מזהיבים – משחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי 30 דקות ולקלף (למטה נתתי אפשרות נוספת למי שלא רוצה לקלות)

3. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל את העגבניות במים רותחים שלוש דקות לסנן ולקלף.

4. לחתוך את החציל לקוביות, לחמם 5 – 6 כפות שמן לטגן את החציל כמה דקות תוך כדי ערבוב החציל מזהיב, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לחציל.
את הפלפל החריף  לקצוץ להוסיף לעגבניות, את הפלפלים הקלויים לחתוך ולהוסיף לירקות, לטגן כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
אם יוצאים מספיק נוזלים מהעגבניות לא להוסיף את המים במידה ולא יוצאים מספיק נוזלים להוסיף.

5. להוסיף סוכר ותבלינים לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

6. אפשרויות:
לאכול כמו שזה או לטחון (קצרצר) במעבד מזון שישארו חתיכות ממש טחינה קצרה ולעצור, להגיש עם חלה זה חלומי! להגיש עם אורז לבן.

אפשר להשתמש בתור רוטב לפיצה, קצת שינוי מהרוטב הרגיל, נהדר לאכול עם פסטה.

Eggplant Matbucha

כדאי לדעת:
אפשר להקפיא, אפשר להכין יומיים מראש. לא בא לכם לקלות את הפלפלים ? תחתכו לקוביות ותוסיפו פנימה. אפשר  לאכול קר, חמים או בטמ"פ החדר.

מבחינה קלורית, המטבוחה עשויה כולה על בסיס ירק ולכן ערכה הקלורי אפסי. המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נטגן את החציל. אני ממליצה להשתדל לטגן את החציל ב3 כפות שמן וכך לקבל סלט שסה"כ מכיל 3 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות). חשוב לציין שחלק מהויטמינים שהזכרנו נספגים טוב יותר בסביבה שומנית ולכן לא כדאי לוותר על השמן בכלל.
סלט מושלם לאירוח ולשימוש יומיומי בבית, כרוטב לפיצה או כממרח בכריך, כרוטב לפסטה או על אורז, תוספת נהדרת של ירקות שיכולה לשמש בהמון דרכים יצירתיות.

מטבוחה חצילים

הרשם
עדכן
29 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אם דילגתי על השלב של הטיגון כ-10 דק, וישר הוספתי לירקות מים ותבלינים. האם זה קריטי?

הכנתי היום, מעולה מעולה, תודה ניקי היקרה

מתכון טעים ביותר. תודה

ראשית תודה על המתכונים. משגעים אחד אחד!
שאלה כללית על חצילים – כמה נורא להשתמש בהם במתכון הזה ובשאר המתכונים שלך, בחציל עם לא מעט גרעינים?
תודה רבה

לא כתוב מתי להוסיף את השום ובאיזה אופן…..
חוץ מזה, את תמיד מפתיעה במתכונים שאחד יותר טוב מהשני

הכנתי עכשיו יצא משגע! טעם גן עדן תודה על עוד מתכון מושלם!

המתכון נראה מושלם לשולחן שבת! רק לא ברור האם הדיאטנית יעל לא מודעת לעובדה כי ויטמין C מתחמצן בבישול ולכן תכונותיו כנוגד חמצון לא רלוונטיות במתכון הזה??? דווקא הליקופן שבעגבניות מתחזק בעת החימום ולכן הוא נוגד חמצון שכן רלוונטי למטבוחה