ברוקולי דיאטטי בתנור
נישנוש בריא שאי אפשר להפסיק לאכול! תתכוננו להתמכר לאחד המתכונים הכי קלים שיש וזה אפילו בריא.
מינימום שמן, בלי הרבה מצרכים וזה יוצא נהדר. 5 דקות הכנה זה הכל ואת כל השאר התנור עושה. זאת בעצם התוספת מושלמת, הכנה מהירה, אין כמעט מצרכים, מעט שמן והטעם נהדר.
מרכיבים:
3 ראשים של ברוקולי (או כמה שרוצים)
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים.
2. לחתוך את הברוקולי לפרחים ואת הגזע לחתוך, לבשל את הברוקולי 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן, הברוקולי אמור להיות פריך במרקם נגיס ולא רך מאוד.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות, בתבנית עם נייר אפייה לסדר את הברוקולי להזליף שמן זית ולפזר מלח, לאפות כ 30 דקות.
4. אופציה נוספת ללא שמן אחרי שמסננים את הברוקולי לקרר קצת לתבל עם מלח פלפל ולהגיש. באופציה הזאת אפשר להוסיף כפית מלח למים במקום להמליח אחר כך.