פלאפל פטריות אפוי
אחד הדברים שאני הכי אוהבת להשתמש במטבח אלו פטריות, הן מוסיפים המון טעם שלא נדבר על מרקם נהדר ואיך שהן משדרגות של תבשיל.
היו לי המון פטריות יפות חומות בהירות, שמפיניון ופורבלו בגדלים שונים לרגע חשבתי שנפלתי לגן עדן של פטריות 🙂
הדבר הראשון שעלה לי לראש זה פלאפל פטריות, דמיינתי פטריות עם ירקות ועשבי תיבול, כדורי פלאפל פריכים שטובלים אותם בטחינה, אוף כמה שזה יצא טעים פלאפל פטריות מושלם!
אני אוהבת את הפריכות של הכדורים, זה נישנוש נהדר שנחטף במהירות מומלץ בחום.
35 פלאפלים
מרכיבים:
קילו פטריות מסוגים שונים של מרינה
(שמפיניון, פורטבלו גדולים ופורטבלו קטנים)
בצל גדול
2 שיני שום
250 ג' בטטה בינונית
ביצה
צרור פטרוזיליה (בערך 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה)
50 ג' קמח (חצי כוס)
70 ג' גבינה צהובה מגורדת
כף א. מרק / כפית מלאה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
הכנות:
לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך למחית אחידה.
1. לחתוך את הפטריות והבצל לקוביות קטנות, לחמם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, לחתוך את השום לטגן עד הבצל עוד כדקה, להוסיף את הפטריות + 2 כפות שמן לטגן כ 5 דקות ולערבב מידי פעם.
2. להעביר לצלחת עם נייר סופג כפול להשאיר כ 30 – 45 דקות מומלץ אפילו כמה שעות (אם יש זמן) עד שלא יהיו נוזלים בכלל, אם צריך להחליף את הנייר הסופג העיקר שלא ישארו נוזלים.
3. לקצוץ דק את הפטרוזיליה, להוסיף את הפטריות, ביצה, בטטה, קמח ומלח, גבינה צהובה להכין כדורים ולהקפיא ל 30 דקות.
4. לשים את הפירורי לחם בצלחת עמוקה ובצלחת עמוקה נוספת לטרוף 2 ביצים, לטבול את הפלאפל בביצים ולצפות עם פירורי לחם.
5. אפשרויות הכנה:
*לטגן את הכדורים בשמן חצי עמוק עד שהם מזהיבים יפה ולהוציא לנייר סופג.
*אפייה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן יפה נייר אפייה לשטח קצת את הכדורים לאפות כ 25 דקות ואז להפוך לעוד 15 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הכדורים לפני הציפוי, מומלץ להכין את הפטריות יום מראש. הפריכות לא נשמרת זה פריך ברגע שזה מוכן אחר כך לא, זה לא פוגע בטעם זה טעים בכל מקרה. אפשר להכין בלי הגבינה צהובה.