יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני נישנושים טעימים

פלאפל פטריות אפוי

7 יולי 2019
(Visited 46,234 times, 1 visits today)

פלאפל פטריות אפוי

אחד הדברים שאני הכי אוהבת להשתמש במטבח אלו פטריות, הן מוסיפים המון טעם שלא נדבר על מרקם נהדר ואיך שהן משדרגות של תבשיל.
היו לי המון פטריות יפות חומות בהירות, שמפיניון ופורבלו בגדלים שונים לרגע חשבתי שנפלתי לגן עדן של פטריות 🙂
הדבר הראשון שעלה לי לראש זה פלאפל פטריות, דמיינתי פטריות עם ירקות ועשבי תיבול, כדורי פלאפל פריכים שטובלים אותם בטחינה, אוף כמה שזה יצא טעים פלאפל פטריות מושלם!
אני אוהבת את הפריכות של הכדורים, זה נישנוש נהדר שנחטף במהירות מומלץ בחום.

35 פלאפלים

מרכיבים:

קילו פטריות מסוגים שונים של מרינה
(שמפיניון, פורטבלו גדולים ופורטבלו קטנים)
בצל גדול
2 שיני שום
250 ג’ בטטה בינונית
ביצה
צרור פטרוזיליה (בערך 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה)
50 ג’ קמח (חצי כוס)
70 ג’ גבינה צהובה מגורדת
כף א. מרק / כפית מלאה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס

2 ביצים
2 כוסות פירורי לחם

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פסטה צ’יפס בתנור

    אני רוצה לומר לכם מה שהכי יפה במתכון זה הקראנצ’יות כל ביס שומעים את ההתפצחות בפה יואווו כמה טעים.
    זה חטיף נהדר ומכינים אותו מפסטה הכי פשוטה שיש בבית בעצם את כל העבודה התנור עושה, הוספתי תיבול שאני אוהבת ויש לי צנצנת על השיש מלאה בפסטה צ’יפס שכל פעם מישהו ניגש ולוקח חופן.
    רציתי לשדרג והוספתי את המטבל הכי שווה שיש אני בדרך כלל מוסיפה אותו ללביבות והוא משתלב נהדר עם הפסטה צ’יפס.
    אפשר לומר שזה סוג של ביסלי בהכנה ביתית ואני יודעת בדיוק מה הכנסתי פנימה ובלי חומרים משמרים.
    בא לכם לנשנש, יש לכם אורחים בדרך ?  תכניסו את הפסטה לתנור וזהו את רוב העבודה כבר עשיתם.
    תהנו מהקראנץ הוא מדהים.

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

הכנות:

לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך למחית אחידה.

1. לחתוך את הפטריות  והבצל לקוביות קטנות, לחמם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, לחתוך את השום לטגן עד הבצל עוד כדקה, להוסיף את הפטריות + 2 כפות שמן  לטגן כ 5 דקות ולערבב מידי פעם.

2. להעביר לצלחת עם נייר סופג כפול להשאיר כ 30 – 45 דקות מומלץ אפילו כמה שעות (אם יש זמן) עד שלא יהיו נוזלים בכלל, אם צריך להחליף את הנייר הסופג העיקר שלא ישארו נוזלים.

3. לקצוץ דק את הפטרוזיליה, להוסיף את הפטריות, ביצה, בטטה, קמח ומלח, גבינה צהובה להכין כדורים ולהקפיא ל 30 דקות.

4. לשים את הפירורי לחם בצלחת עמוקה ובצלחת עמוקה נוספת לטרוף 2 ביצים, לטבול את הפלאפל בביצים ולצפות עם פירורי לחם.

5. אפשרויות הכנה:
*לטגן את הכדורים בשמן חצי עמוק עד שהם מזהיבים יפה ולהוציא לנייר סופג.
*אפייה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן יפה נייר אפייה לשטח קצת את הכדורים לאפות כ 25 דקות ואז להפוך לעוד 15 דקות.

Baked Mushroom Falafel

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הכדורים לפני הציפוי, מומלץ להכין את הפטריות יום מראש. הפריכות לא נשמרת זה פריך ברגע שזה מוכן אחר כך לא, זה לא פוגע בטעם זה טעים בכל מקרה. אפשר להכין בלי הגבינה צהובה.

פלאפל פטריותפלאפל פטריותפלאפל פטריות

פלאפל פטריותפלאפל פטריותפלאפל פטריות

הרשם
עדכן
58 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בוקר טוב. במה אפשר להחליף את הגבינה הצהובה ואיזה כמות – לצורך קבלת פלאפל טבעוני ??

היי ניקי!
האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה?

תודה רבה על המתכון והמענה:)!

האם צריך לאפות בתנור עם נייר כסף אי בלי?

הי ניקי,

תודה על המתכון, בסרטון את לא מראה שאת מקפיאה את הכדורים האם אכן יש להקפיא אותם כפי שכתוב במתכון הכתוב לפני הציפוי בביצה ופירורי לחם?

תודה וחג שמח

ניקי שלום
לפסח, איזה קמח עדיף קמח מצה או קמח תפוחי אדמה? ובאיזו כמות?
תודה רבב

תודה רבה!
אפשר עם פטריות מקופסת שימורים?

ניקי יקרה, תודה רבה על מתכון מושלם!!! אני מכינה את הפלאפל הזה הרבה וכולם משתגעים על זה!!! כמה שאלות, האם את קוצצת גם את הרגליים של הפטריות והאם את מקלפת אותן קודם?