בטטות אפויות בתנור
קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת'אצבעות כמה טעים!
מרכיבים:
5 בטטות בגודל בינוני
שמן זית
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 220 מעלות.
2. לקרצף ולנקות טוב את הבטטות אין צורך לקלף. לחצות את הבטטות לחצי לאורך לסדר בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה, להזליף שמן זית ולתבל עם מלח פלפל.
3. להזליף מעל סילאן להכניס לתנור ולאפות 45 דקות.
הלכתי לבקר את אמא שלי, הייתה שם קופסא מלאה בבטטות יפהפיות.
אנשים מתלהבים מדברים שונים תנו לי תבלינים, ירקות בצבעים שונים ואני מאושרת. ברור שלקחתי ואת הכי יפות הרי התכוונתי לצלם 🙂
כבר הרבה זמן שהתכוונתי להכין את המתכון הזה,
ראיתי בדימיון שלי את הבטטות הצלויות, החריכה הקלה הטעם הנהדר של הבטטות. מה שהכי מפתיע במתכון הזה זה פשטות ההכנה. לקח לי 5 דקות הכנה והבטטות נכנסו לתנור, זה אחד המתכונים הכי קלים שהכנתי וזה נותן תוצאה מושלמת. זאת התוספת לארוחת שישי.
אנשים רבים על הבטטות האלה.זה כל הקסם בלי כל טרחה או מצרכים מיוחדים, ההכנה קלה ותראו את הצבעים המושלמים של הבטטות. הן יוצאות רכות רכות.
תגישו ליד מנת בשר או ירקות וזה מתחסל בכיף.תראו מקרוב ותדמיינו את הריח והטעם הנהדר. מומלץ להכין הרבה שלא יגמר מהר. בסיום מרוב שהתלהבתי מהתוצאה צילמתי ושלחתי לאמא שלי 🙂
ביס אחד קטן בבטטה רכה מושלמת עם חריכה קלה.
כבר אמרתי שאפילו לא טרחתי לקלף את הקליפה ?
מושלם! זאת אהבה ממבט ראשון וכמה שזה טעים. בתאבון