סלט חצילים פיקנטי בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סלט חצילים פיקנטי בתנור

יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

5 מנות

מרכיבים:

2 חצילים
בצל
2 שיני שום
2 עגבניות
פלפל חריף
כוס מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
פלפל שחור גרוס
כף א. מרק

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ, להבריש את הנייר אפייה בשמן לסדר את פרוסות החצילים, להזליף מעט שמן מעל להמליח ולפלפל, לאפות את החצילים עד שהם רכים. (זה כל השמן שיש במתכון!) כ 30 – 40 דקות אפייה.

3. בינתיים לחתוך את העגבניות, בצל, שום, פלפל לקוביות ולהעביר לסיר שמתאים לתנור, כשהחצילים מוכנים לחתוך לקוביות ולהוסיף לירקות שבסיר.

4. להוסיף לסיר מים רסק, סוכר, תבלינים ולערבב.

5. להכניס לתנור ולאפות שעה לא מכוסה.

Baked eggplant salad (mildly spicy)

11359 צפיות 46 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים- הכל אפוי בתנור במינימום שמן, מה עוד אפשר לבקש?
החציל מוסיף את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור.
העגבניות מספקות לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על הבצל והשום, הגיבורים האנטיבקטריאליים- לוחמים פעילים כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, הסלט עשוי כמעט כולו על בסיס ירק ולכן ערכו הקלורי נמוך מאוד.
המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נאפה את החצילים וזה באמת מסתכם במקסימום 2 כפות.
כל הסלט מכיל כ300 קלוריות. בהנחה שנחלק ל5 מנות כל מנה מכילה כ60 קלוריות.
סלט מדהים קר או חם, לשים אותו כממרח על פרוסה בתוך הכריך, או כתוספת ירק חמה לארוחה עיקרית, כל האפשרויות פתוחות בפניכם.

סלט חצילים פיקנטי בתנורטורטיות ממולאות בשר טחון פריכות ומשגעות

36
תגובות

  הרשם  
עדכן
אירית

היי ניקי. איזה סלט טעים וקל הכנה . הכנתי בלי פלפל חריף. לא נשאר רוטב בכלל למרות שאני אוהבת בלי רוטב . האם ככה אמור לצאת ?

יפית

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

חיה

האם אפשר להגיש את הסלט קר?