יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים חמים

סלט חצילים פיקנטי בתנור

24 נובמבר 2020
(Visited 48,774 times, 10 visits today)

סלט חצילים פיקנטי בתנור

יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

5 מנות

מרכיבים:

2 חצילים
בצל
2 שיני שום
2 עגבניות
פלפל חריף
כוס מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
פלפל שחור גרוס
כף א. מרק

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ, להבריש את הנייר אפייה בשמן לסדר את פרוסות החצילים, להזליף מעט שמן מעל להמליח ולפלפל, לאפות את החצילים עד שהם רכים. (זה כל השמן שיש במתכון!) כ 30 – 40 דקות אפייה.

3. בינתיים לחתוך את העגבניות, בצל, שום, פלפל לקוביות ולהעביר לסיר שמתאים לתנור, כשהחצילים מוכנים לחתוך לקוביות ולהוסיף לירקות שבסיר.

4. להוסיף לסיר מים רסק, סוכר, תבלינים ולערבב.

5. להכניס לתנור ולאפות שעה לא מכוסה.

Baked eggplant salad (mildly spicy)

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים- הכל אפוי בתנור במינימום שמן, מה עוד אפשר לבקש?
החציל מוסיף את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור.
העגבניות מספקות לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על הבצל והשום, הגיבורים האנטיבקטריאליים- לוחמים פעילים כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, הסלט עשוי כמעט כולו על בסיס ירק ולכן ערכו הקלורי נמוך מאוד.
המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נאפה את החצילים וזה באמת מסתכם במקסימום 2 כפות.
כל הסלט מכיל כ300 קלוריות. בהנחה שנחלק ל5 מנות כל מנה מכילה כ60 קלוריות.
סלט מדהים קר או חם, לשים אותו כממרח על פרוסה בתוך הכריך, או כתוספת ירק חמה לארוחה עיקרית, כל האפשרויות פתוחות בפניכם.

סלט חצילים פיקנטי בתנורטורטיות ממולאות בשר טחון פריכות ומשגעות

הרשם
עדכן
40 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להקפיא?

אפשר להכין בתבנית?

היי ניקי. איזה סלט טעים וקל הכנה . הכנתי בלי פלפל חריף. לא נשאר רוטב בכלל למרות שאני אוהבת בלי רוטב . האם ככה אמור לצאת ?

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

האם אפשר להגיש את הסלט קר?

סלט מושלם !!!

בוקר טוב, יצא נהדר.
אבל, שעה בתנור לא הספיקה, הבצל והשום היו חיים, אז החזרנו לתנור והיה נפלא.
תודה !