יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב סלטים קרים

ירקות מוחמצים ביתיים

2 ספטמבר 2020
(Visited 101,213 times, 50 visits today)

ירקות מוחמצים ביתיים

תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

מרכיבים:

3 גזרים
2 פלפלים
חצי כרובית
חצי כרוב
פלפל חריף
1/4 חבילת עלי סלרי
3 גזעים של סלרי
10 שיני שום

4.5 כוסות מים
4.5 כפיות מלח
כוס וחצי חומץ 5% פשוט
3/4 כוס סוכר (אפשר לשים פחות)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

הכנות:

1. לשטוף את הצנצנת עם מים רותחים לפני שמתחילים.

2. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים לשים בקערה לכסות עם מים להוסיף כף חומץ, להשרות כ 15 דקות.

3. לחתוך את הירקות, גזר לפרוסות / מקלות, פלפל לנקות ולחתוך לרצועות, לקצוץ את עלי הסלרי ואת הגזעים לחתוך לחתיכות, את השום להשאיר כמו שהוא או למי שמעדיף לפרוס לפרוסות.

4. למלא את הצנצנת לדחוס טוב את הירקות פנימה.

5. מחממים בסיר את כל מרכיבי התחמיץ עד רתיחה והסוכר והמלח מתמוססים. לצקת את הנוזל לצנצנת ולמלא עד הסוף, הירקות צריכים להיות מכוסים ולאטום טוב את הצנצנת.

6. מומלץ להשרות לפחות יומיים לפני שאוכלים, אם מישהו לחוץ אפשר גם כמה שעות. אחרי כמה שעות בחוץ מומלץ לשמור במקרר.

Homemade Pickled Vegetables

כדאי לדעת ש…
השום משנה את הצבע לירוק / כחול זה בסדר,  מי שזה מפריע לו שיוותר על השום.

איזה כיף שאפשר להכין בבית ירקות מוחמצים, בקלות ובמהירות.
רוב סוגי הירקות המוחמצים שנקנה ברשתות השיווק עמוסים בכמויות של מלח שמעלה את הסיכון ללחץ דם גבוה ובעקבות כך למחלות לב וכלי דם וכן למחלות כליה.
כשאנחנו מכינים את החמוצים בבית, אנחנו שולטים על כמויות המלח, החומץ והסוכר.
מבחינה קלורית, כל הירקות שנכנסים לצנצנת נחשבים כמעט "חינמיים". בחישוב הקלוריות נתייחס רק לכמות הסוכר- ההמלצה שלי היא להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס לפחות, כך נוכל לקחת בחשבון 300 קלוריות לכל הצנצנת.
לגבי המלח, הכמות היומית המומלצת לאדם היא בערך כפית מלח, במתכון שלנו יש 4.5 כפיות לכמות גדולה מאוד של ירקות.
אל דאגה, גם הסוכר וגם המלח לא נספגים במלואם בירקות המוחמצים. עם זאת, צריך לזכור לאכול מהם במידה ולא לנשנש חצי צנצנת בכל פעם, גם אם ממש מתחשק.

הרבה ירקות בריאות וקסם בצנצנת אחתירקות מוחמצים ביתייםמבט מלמעלה,נראה משגע!ירקות מוחמצים ביתייםכבר אין לי סבלנות לחכות, מה עכשיו להמתין יומיים ?  ירקות מוחמצים ביתיים

הרשם
עדכן
116 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף זה משדרג את הטעם.
יש לך מתכונים מעולים תודה.

שאלה .את הסיר עם הנוזלים שהרתח צריך לחכות שזה יתקרר לפני ששופכים לצנצנת?

ניקי .חייב צנצנת מזכוכית או אפשר קופסא .חייב זכוכית?

נראה נהדר. תודה. האם מלפפון גם מתאים?
אשמח לסרטון שלך להסבר מה לעשות עם הזיתים מהעץ

היי ניקי יש תחליף לסלרי?
תודה מראש!

היי ניקי! רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בחומץ תפוחים במקום החומץ הרגיל?

היי ניקי יקרה,
יש לך במקרה סלט עם צנוניות?
יש לי חבילה בבית ואני לא יודעת מה לעשות איתה 🙂
אשמח לעזרתך!
תודה ושבת שלום,
שירה.