יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב סלטים קרים

ירקות מוחמצים ביתיים

2 ספטמבר 2020
(Visited 90,782 times, 13 visits today)

ירקות מוחמצים ביתיים

תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

מרכיבים:

3 גזרים
2 פלפלים
חצי כרובית
חצי כרוב
פלפל חריף
1/4 חבילת עלי סלרי
3 גזעים של סלרי
10 שיני שום

4.5 כוסות מים
4.5 כפיות מלח
כוס וחצי חומץ 5% פשוט
3/4 כוס סוכר (אפשר לשים פחות)

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. לשטוף את הצנצנת עם מים רותחים לפני שמתחילים.

2. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים לשים בקערה לכסות עם מים להוסיף כף חומץ, להשרות כ 15 דקות.

3. לחתוך את הירקות, גזר לפרוסות / מקלות, פלפל לנקות ולחתוך לרצועות, לקצוץ את עלי הסלרי ואת הגזעים לחתוך לחתיכות, את השום להשאיר כמו שהוא או למי שמעדיף לפרוס לפרוסות.

4. למלא את הצנצנת לדחוס טוב את הירקות פנימה.

5. מחממים בסיר את כל מרכיבי התחמיץ עד רתיחה והסוכר והמלח מתמוססים. לצקת את הנוזל לצנצנת ולמלא עד הסוף, הירקות צריכים להיות מכוסים ולאטום טוב את הצנצנת.

6. מומלץ להשרות לפחות יומיים לפני שאוכלים, אם מישהו לחוץ אפשר גם כמה שעות. אחרי כמה שעות בחוץ מומלץ לשמור במקרר.

Homemade Pickled Vegetables

כדאי לדעת ש…
השום משנה את הצבע לירוק / כחול זה בסדר,  מי שזה מפריע לו שיוותר על השום.

איזה כיף שאפשר להכין בבית ירקות מוחמצים, בקלות ובמהירות.
רוב סוגי הירקות המוחמצים שנקנה ברשתות השיווק עמוסים בכמויות של מלח שמעלה את הסיכון ללחץ דם גבוה ובעקבות כך למחלות לב וכלי דם וכן למחלות כליה.
כשאנחנו מכינים את החמוצים בבית, אנחנו שולטים על כמויות המלח, החומץ והסוכר.
מבחינה קלורית, כל הירקות שנכנסים לצנצנת נחשבים כמעט “חינמיים”. בחישוב הקלוריות נתייחס רק לכמות הסוכר- ההמלצה שלי היא להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס לפחות, כך נוכל לקחת בחשבון 300 קלוריות לכל הצנצנת.
לגבי המלח, הכמות היומית המומלצת לאדם היא בערך כפית מלח, במתכון שלנו יש 4.5 כפיות לכמות גדולה מאוד של ירקות.
אל דאגה, גם הסוכר וגם המלח לא נספגים במלואם בירקות המוחמצים. עם זאת, צריך לזכור לאכול מהם במידה ולא לנשנש חצי צנצנת בכל פעם, גם אם ממש מתחשק.

הרבה ירקות בריאות וקסם בצנצנת אחתירקות מוחמצים ביתייםמבט מלמעלה,נראה משגע!ירקות מוחמצים ביתייםכבר אין לי סבלנות לחכות, מה עכשיו להמתין יומיים ?  ירקות מוחמצים ביתיים

הרשם
עדכן
112 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי .חייב צנצנת מזכוכית או אפשר קופסא .חייב זכוכית?

נראה נהדר. תודה. האם מלפפון גם מתאים?
אשמח לסרטון שלך להסבר מה לעשות עם הזיתים מהעץ

היי ניקי יש תחליף לסלרי?
תודה מראש!

היי ניקי! רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בחומץ תפוחים במקום החומץ הרגיל?

היי ניקי יקרה,
יש לך במקרה סלט עם צנוניות?
יש לי חבילה בבית ואני לא יודעת מה לעשות איתה 🙂
אשמח לעזרתך!
תודה ושבת שלום,
שירה.

המים עם החומץ לא הספיקו לכסות את הירקות. לעשות נגלה חדשה? או להוסיף מים רותחים עד הכיסוי

האם אפשר להמתיק בממתיק מלאכותי במקום סוכר. אני סכרתית