ירקות מוחמצים ביתיים
תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂
מרכיבים:
3 גזרים
2 פלפלים
חצי כרובית
חצי כרוב
פלפל חריף
1/4 חבילת עלי סלרי
3 גזעים של סלרי
10 שיני שום
4.5 כוסות מים
4.5 כפיות מלח
כוס וחצי חומץ 5% פשוט
חצי כוס סוכר (אפשר לשים פחות)
הכנות:
1. לשטוף את הצנצנת עם מים רותחים לפני שמתחילים.
2. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים לשים בקערה לכסות עם מים להוסיף כף חומץ, להשרות כ 15 דקות.
3. לחתוך את הירקות, גזר לפרוסות / מקלות, פלפל לנקות ולחתוך לרצועות, לקצוץ את עלי הסלרי ואת הגזעים לחתוך לחתיכות, את השום להשאיר כמו שהוא או למי שמעדיף לפרוס לפרוסות.
4. למלא את הצנצנת לדחוס טוב את הירקות פנימה.
5. מחממים בסיר את כל מרכיבי התחמיץ עד רתיחה והסוכר והמלח מתמוססים. לצקת את הנוזל לצנצנת ולמלא עד הסוף, הירקות צריכים להיות מכוסים ולאטום טוב את הצנצנת.
6. מומלץ להשרות לפחות יומיים לפני שאוכלים, אם מישהו לחוץ אפשר גם כמה שעות. אחרי כמה שעות בחוץ מומלץ לשמור במקרר.
כדאי לדעת ש…
השום משנה את הצבע לירוק / כחול זה בסדר, מי שזה מפריע לו שיוותר על השום.
הרבה ירקות בריאות וקסם בצנצנת אחתמבט מלמעלה,נראה משגע!כבר אין לי סבלנות לחכות, מה עכשיו להמתין יומיים ?