ירקות מוחמצים ביתיים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ירקות מוחמצים ביתיים

תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

מרכיבים:

3 גזרים
2 פלפלים
חצי כרובית
חצי כרוב
1/4 חבילת עלי סלרי
3 גזעים של סלרי
10 שיני שום

4.5 כוסות מים
4.5 כפיות מלח
כוס וחצי חומץ 5% פשוט
3/4 כוס סוכר (אפשר לשים פחות)

הכנות:

1. לשטוף את הצנצנת עם מים רותחים לפני שמתחילים.

2. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים לשים בקערה לכסות עם מים להוסיף כף חומץ, להשרות כ 15 דקות.

3. לחתוך את הירקות, גזר לפרוסות / מקלות, פלפל לנקות ולחתוך לרצועות, לקצוץ את עלי הסלרי ואת הגזעים לחתוך לחתיכות, את השום להשאיר כמו שהוא או למי שמעדיף לפרוס לפרוסות.

4. למלא את הצנצנת לדחוס טוב את הירקות פנימה.

5. מחממים בסיר את כל מרכיבי התחמיץ עד רתיחה והסוכר והמלח מתמוססים. לצקת את הנוזל לצנצנת ולמלא עד הסוף, הירקות צריכים להיות מכוסים ולאטום טוב את הצנצנת.

6. מומלץ להשרות לפחות יומיים לפני שאוכלים, אם מישהו לחוץ אפשר גם כמה שעות. אחרי כמה שעות בחוץ מומלץ לשמור במקרר.

כדאי לדעת ש…
השום משנה את הצבע לירוק / כחול זה בסדר,  מי שזה מפריע לו שיוותר על השום.

27226 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

איזה כיף שאפשר להכין בבית ירקות מוחמצים, בקלות ובמהירות.
רוב סוגי הירקות המוחמצים שנקנה ברשתות השיווק עמוסים בכמויות של מלח שמעלה את הסיכון ללחץ דם גבוה ובעקבות כך למחלות לב וכלי דם וכן למחלות כליה.
כשאנחנו מכינים את החמוצים בבית, אנחנו שולטים על כמויות המלח, החומץ והסוכר.
מבחינה קלורית, כל הירקות שנכנסים לצנצנת נחשבים כמעט “חינמיים”. בחישוב הקלוריות נתייחס רק לכמות הסוכר- ההמלצה שלי היא להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס לפחות, כך נוכל לקחת בחשבון 300 קלוריות לכל הצנצנת.
לגבי המלח, הכמות היומית המומלצת לאדם היא בערך כפית מלח, במתכון שלנו יש 4.5 כפיות לכמות גדולה מאוד של ירקות.
אל דאגה, גם הסוכר וגם המלח לא נספגים במלואם בירקות המוחמצים. עם זאת, צריך לזכור לאכול מהם במידה ולא לנשנש חצי צנצנת בכל פעם, גם אם ממש מתחשק.

הרבה ירקות בריאות וקסם בצנצנת אחתירקות מוחמצים ביתייםמבט מלמעלה,נראה משגע!ירקות מוחמצים ביתייםכבר אין לי סבלנות לחכות, מה עכשיו להמתין יומיים ?  ירקות מוחמצים ביתיים

87
תגובות

  הרשם  
עדכן
אילנה

באיזה גודל צנצנת את משתמשת? תודה

בתאל גדות

הי, ניקי.
כמה זמן מרגע פתיחת הצנצנת ניתן לשמור במקרר כך שלא יתקלקל?

רונית

היי ניקי,
באיזה כלי משתמשים? זכוכית? פלסטיק? הכנתי בפעם הראשונה (יצא מעולה!) בזכוכית, וכששפכתי מים רותחים (לפני הירקות) התנפץ לי הכלי… בסוף שמתי בקופסת פלסטיק רגילה… זה בסדר?

איציק בנימין

בוקר טוב.במידה ואני מעוניין שהירקות יהיו קרספיים ולא ספוגים בחומץ
כמה זמן צריך להמתין יומיים ואז להוציא?
והאם צריך להכניס למקרר במצב הזה?
תודה.

אנט

היי ניקי ! האים כמה ששמים יותר חומץ זה מה שעושה
את החמוצים כבושים ?
האים בכמות שאת שמה יש לזה טעם של חומץ חזק ?

איציק בנימין

שלום רב ניקי.
הכנתי את החמוצים האם צריך לשמור אותם המקרר לאחר ההכנה?
ושאלה נוספת יש מעט ריח של החומץ האם זה בסדר ככה?

הדס

הי ניקי, תודה רבה יצא נחמד, משהו בטעם היה חסר לי, מתאים הוסיף פילפל אנגלי? כשאני קונה מוכן יש חזה צבע קצת צהבהב כתמתם מה אפשר להוסיף כדי לקבל את זה? שוב תודה רבה. אלופה!

1 4 5 6