יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק אפונה וגזר

16 פברואר 2021
(Visited 17,500 times, 9 visits today)

מרק אפונה וגזר

אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
(איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

4 מנות

מרכיבים:

7 שיני שום
1/4 חבילת סלרי
בטטה
7 כוסות מים
1/4 חבילת פטרוזיליה
2 כוסות אפונה וגזר
חופן אטריות דקיקות / בינוניות
3/4 כפית פפריקה
מעט שאטה טחון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

1. לפרוס את השום לפרוסות דקות, סלרי ובטטה לחתוך לקוביות.
לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את השום כדקה, להוסיף את התבלינים ולערבב 20 שניות. להוסיף את הבטטה והסלרי אפונה וגזר, מים.
לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף יחד עם הא. מרק.

2. לכסות ולבשל כ 45 דקות, להוסיף את האטריות לבשל עוד 5 דקות מידי פעם לערבב ולהוריד מהאש.

Pea and carrot soup recipe

מרק על בסיס קטניה וירק, עשיר בצמחי תבלין שמוסיפים המון טוב.
האפונה היא בת למשפחת הקטניות היוקרתית שמכילה סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אבץ, פחמימות מורכבות ו.. חלבון מדהים שכאשר הוא נפגש עם דגנים (במקרה הזה אטריות מקמח וביצים) מתקבל חלבון מלא ואיכותי אפילו יותר.
הסלרי והפטרוזיליה מכילים כמות מרוכזת של נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית, ברזל, אשלגן, ויטמין K וויטמין C. הבטטה והגזר מוסיפים לנו את נפלאות נוגדי החימצון הכתומים וביחד הם יוצרים מרק משגע ומלא בריאות.
אגב, השימוש באפונה וגזר מהקפאה לא פוגמת באיכותם מבחינת ויטמינים, מינרלים והסיבים שהם מכילים.
בכל סיר המרק יש כ600 קלוריות (כולל השמן לטיגון בתחילת ההכנה)
בחלוקה ל4 מנות, כל קערת מרק מכילה כ150 קלוריות. שתי קערות יכולות לספק לנו ארוחה מצויינת, משביעה ודלת קלוריות. אם נוסיף ליד המרק מאפה מדגנים כמו לחמניה ביתית או פרוסת לחם מלא, קיבלנו ארוחה צמחונית בריאה ומאוזנת.

כשאני מכינה מרק אני בוחרת הירקות הכי טעימים למרק, ירקות שיתנו טעמים טובים. כל ירק נותן את הטעם המיוחד שלו.
בטטה נותנת מתיקות קלה, אין כמו ירק טרי במרק כמו פטרוזיליה וסלרי,
אפונה וגזר זה קסם במרק זה צמד שעושה טוב לתבשילים ולמרקים, חובה להחזיק בהקפאה.
מרק אפונה וגזרהאטריות זאת תוספת של השנייה האחרונה ובכלל לא התכוונתי.
אטריות וירקות הולך נהדר ביחד אז הוספתי פנימה ובלי לתכנן מראש קיבלתי ארוחה משביעה ליום גשום. ואל תחשבו ששכחתי את השום שהטעמים שלו גורמים לי חייך בכל טעימה. שמתם לב שהייתי נדיבה עם השום ?
מרק אפונה וגזרעכשיו תגידו כולה מרק מה הביג דיל ? מרק שנעשה מכל הלב זה המרק הכי טעים שיש וכשקר בחוץ ויש לי קערת מרק לידי עם ספר טוב. מה אני צריכה יותר ?
רגע שכחתי משהו חשוב מה הגשתי ליד המרק. היו לי בהקפאה את לחמניות הבית שלי, הפשרה מהירה במיקרו והגשתי לחמניות חמות ליד המרק. מרק אפונה וגזרבתאבון ונתראה במרקים הבאים 🙂

הרשם
עדכן
10 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, לא הבנתי מה זה רבע חבילת סלרי. יש לי שורש סלרי על עליו וענפיו. לזו הכוונה?

היי ניקיון. אפשר עם אפונה וגזר משימורים?

נראה נהדר. אכין גם

יש לי את כל המרכיבים למעט פלפל שאטה…אפשר לוותר או להחליף לפפריקה חריפה?

הי ניקי. מרק מושלם!יש לי אפונה יבשה וגזר טרי. מה הכמויות וזמן הבשול?