מרק אפונה וגזר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מרק אפונה וגזר

אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
(איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

4 מנות

מרכיבים:

7 שיני שום
1/4 חבילת סלרי
בטטה
7 כוסות מים
1/4 חבילת פטרוזיליה
2 כוסות אפונה וגזר
חופן אטריות דקיקות / בינוניות
3/4 כפית פפריקה
מעט שאטה טחון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לפרוס את השום לפרוסות דקות, סלרי ובטטה לחתוך לקוביות.
לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את השום כדקה, להוסיף את התבלינים ולערבב 20 שניות. להוסיף את הבטטה והסלרי אפונה וגזר, מים.
לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף יחד עם הא. מרק.

2. לכסות ולבשל כ 45 דקות, להוסיף את האטריות לבשל עוד 5 דקות מידי פעם לערבב ולהוריד מהאש.

Pea and carrot soup recipe

4021 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מרק על בסיס קטניה וירק, עשיר בצמחי תבלין שמוסיפים המון טוב.
האפונה היא בת למשפחת הקטניות היוקרתית שמכילה סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אבץ, פחמימות מורכבות ו.. חלבון מדהים שכאשר הוא נפגש עם דגנים (במקרה הזה אטריות מקמח וביצים) מתקבל חלבון מלא ואיכותי אפילו יותר.
הסלרי והפטרוזיליה מכילים כמות מרוכזת של נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית, ברזל, אשלגן, ויטמין K וויטמין C. הבטטה והגזר מוסיפים לנו את נפלאות נוגדי החימצון הכתומים וביחד הם יוצרים מרק משגע ומלא בריאות.
אגב, השימוש באפונה וגזר מהקפאה לא פוגמת באיכותם מבחינת ויטמינים, מינרלים והסיבים שהם מכילים.
בכל סיר המרק יש כ600 קלוריות (כולל השמן לטיגון בתחילת ההכנה)
בחלוקה ל4 מנות, כל קערת מרק מכילה כ150 קלוריות. שתי קערות יכולות לספק לנו ארוחה מצויינת, משביעה ודלת קלוריות. אם נוסיף ליד המרק מאפה מדגנים כמו לחמניה ביתית או פרוסת לחם מלא, קיבלנו ארוחה צמחונית בריאה ומאוזנת.

כשאני מכינה מרק אני בוחרת הירקות הכי טעימים למרק, ירקות שיתנו טעמים טובים. כל ירק נותן את הטעם המיוחד שלו.
בטטה נותנת מתיקות קלה, אין כמו ירק טרי במרק כמו פטרוזיליה וסלרי,
אפונה וגזר זה קסם במרק זה צמד שעושה טוב לתבשילים ולמרקים, חובה להחזיק בהקפאה.
מרק אפונה וגזרהאטריות זאת תוספת של השנייה האחרונה ובכלל לא התכוונתי.
אטריות וירקות הולך נהדר ביחד אז הוספתי פנימה ובלי לתכנן מראש קיבלתי ארוחה משביעה ליום גשום. ואל תחשבו ששכחתי את השום שהטעמים שלו גורמים לי חייך בכל טעימה. שמתם לב שהייתי נדיבה עם השום ?
מרק אפונה וגזרעכשיו תגידו כולה מרק מה הביג דיל ? מרק שנעשה מכל הלב זה המרק הכי טעים שיש וכשקר בחוץ ויש לי קערת מרק לידי עם ספר טוב. מה אני צריכה יותר ?
רגע שכחתי משהו חשוב מה הגשתי ליד המרק. היו לי בהקפאה את לחמניות הבית שלי, הפשרה מהירה במיקרו והגשתי לחמניות חמות ליד המרק. מרק אפונה וגזרבתאבון ונתראה במרקים הבאים 🙂

8
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביה

היי ניקיון. אפשר עם אפונה וגזר משימורים?

שרית

נראה נהדר. אכין גם

שמרית

יש לי את כל המרכיבים למעט פלפל שאטה…אפשר לוותר או להחליף לפפריקה חריפה?

סילבי

הי ניקי. מרק מושלם!יש לי אפונה יבשה וגזר טרי. מה הכמויות וזמן הבשול?