מרק אפונה ואטריות
אחת האהבות הכי גדולות שלי זה מרקים, לא כל כך מעניין אותי אם זה קיץ או חורף יש מרק אני אוכלת ורצוי שתיהיה ערימת ערימת אטריות ליד. מה הופך את המרק הזה למרק למרק מושלם ? מרקם קטיפתי נהדר זה אחד המרקים שבאמת כיף לאכול, הוא מזין, משביע מאוד, שתי קערות והבטן מלאה.
מזכירה לכם את האטריות השחומות תוספת מעולה למרק. אבל מה שהכי טוב בלהכין מרק אפונה זה כשאין הרבה ירקות במקרר והכי מתחשק להכין מרק תמיד אפשר למצוא שקית אפונה יבשה במזווה.
קחו לכם שעה ויש לכם מרק אפונה מטריף טעים ברמות ובשביל להפוך את המרק ליותר משביע ויותר טעים הוספתי אטריות וקיבלתי את המרק הכי טעים עולם.
רק שתדעו ליד הלביבות לאכול מרק זה נהדר.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
בצל
2 שיני שום
גזר גדול
2 כוסות אפונה יבשה
2 ליטר מים
חצי כוס אטריות דקיקות
3/4 כפית כורכום
חצי כפית כמון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לקוביות, לחמם סיר עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות להוסיף את הבצל לדקת טיגון ולצרף את השום, לטגן זמן קצר ולהוסיף את האפונה תבלינים והמים.
2. לבשל שעה מכוסה, לטחון את המרק להוסיף את האטריות לבשל 5 דקות מכוסה. במידה וסמיך להוסיף קצת מים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את הגזר בבטטה בינונית, רוצים מרק אפונה קפואה ? תלחצו כאן, למרבה ההפתעה לא צריך להשרות את האפונה אלא להשתמש ישר.
For the recipe in English:
Split Pea and Noodle Soup
בכל המרק יש כ1100 קלוריות, בהנחה שנחלק ל4-5 מנות, בכל קערה יש כ250 קלוריות.
המרק הזה נחשב עשיר קלורית, גם מפני שכמות האפונה בו גדולה וגם בזכות תוספת האטריות. ההמלצה שלי היא להתייחס אליו כארוחה- 2 קערות מרק הן ארוחה צמחונית נהדרת שמכילה פחמימה, חלבון וירק, משביעה ומחממת. החלבון במרק אפילו מלא ואיכותי יותר בזכות המפגש בין החלבון שבקטניה- האפונה לבין החלבון שבדגנים- האטריות.
אם תרצו לשלב רק קערה אחת בארוחה, תוכלו להוסיף ליד צלחת עם דג או בשר וירקות חיים או מבושלים.