יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפים מאפים מלוחים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

26 ספטמבר 2021
(Visited 46,562 times, 3 visits today)

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

מרכיבים:

בצק שק"ם
560 ג' קמח (4 כוסות)
400 מ"ל מים רותחים (2 כוסות פחות שליש)
100 מ"ל שמן (מעט יותר משליש)
2 כפיות שטוחות מלח

מילוי תפוחי אדמה ופטריות:
4 תפוחי אדמה
20 פטריות שמפיניון
בצל
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. לבשל את התפוחי אדמה עד שהם רכים, לחתוך את הבצל והפטריות לקוביות, לחמם  3 – 4 כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות עד שמזהיב קלות, להוסיף את הפטריות ולטגן  כשתי דקות להמליח ולפלפל. למעוך את התפוחי אדמה עם 2 כפות שמן להוסיף את הפטריות והבצל ולערבב.

2. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לחלק את הבצק לשלושה חלקים או שניים כל חלק לרדד למלבן מעל למרוח את מילוי התפוחי אדמה בשכבה דקה, לגלל לגליל, ככה לעשות עם שני הבצקים הנוספים ולהעביר לתבנית.

3. בכל רולדה לסמן חתכים, להבריש עם ביצה ולפזר שומשום.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 45 דקות.

איזה כיף! בורקס שלא מכיל שומן צמחי מוקשה, מחזקי טעם וחומר משמר. 3 מרכיבים בסיסיים וטבעיים וקיבלנו בצק דל שומן שאפשר למלא במגוון מילויים.  בהנחה שמתקבלים 2 רולים וכל אחד מהם נחלק ל10 בורקסים, בכל בורקס יש 185 קלוריות. בא לכם דיאטטי? תקפיצו ירקות במחבת או תוותרו על תפוחי האדמה ותכפילו את כמות הפטריות והבצל במילוי והרווחתם חיסכון קלורי משמעותי.

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

הרשם
עדכן
73 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות