יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפים מאפים מלוחים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

26 ספטמבר 2021
(Visited 33,084 times, 55 visits today)

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

מרכיבים:

בצק שק"ם
560 ג' קמח (4 כוסות)
400 מ"ל מים רותחים (2 כוסות פחות שליש)
100 מ"ל שמן (מעט יותר משליש)
2 כפיות שטוחות מלח

מילוי תפוחי אדמה ופטריות:
4 תפוחי אדמה
20 פטריות שמפיניון
בצל
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לבשל את התפוחי אדמה עד שהם רכים, לחתוך את הבצל והפטריות לקוביות, לחמם  3 – 4 כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות עד שמזהיב קלות, להוסיף את הפטריות ולטגן  כשתי דקות להמליח ולפלפל. למעוך את התפוחי אדמה עם 2 כפות שמן להוסיף את הפטריות והבצל ולערבב.

2. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לחלק את הבצק לשלושה חלקים או שניים כל חלק לרדד למלבן מעל למרוח את מילוי התפוחי אדמה בשכבה דקה, לגלל לגליל, ככה לעשות עם שני הבצקים הנוספים ולהעביר לתבנית.

3. בכל רולדה לסמן חתכים, להבריש עם ביצה ולפזר שומשום.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 45 דקות.

איזה כיף! בורקס שלא מכיל שומן צמחי מוקשה, מחזקי טעם וחומר משמר. 3 מרכיבים בסיסיים וטבעיים וקיבלנו בצק דל שומן שאפשר למלא במגוון מילויים.  בהנחה שמתקבלים 2 רולים וכל אחד מהם נחלק ל10 בורקסים, בכל בורקס יש 185 קלוריות. בא לכם דיאטטי? תקפיצו ירקות במחבת או תוותרו על תפוחי האדמה ותכפילו את כמות הפטריות והבצל במילוי והרווחתם חיסכון קלורי משמעותי.

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

הרשם
עדכן
47 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתכון מעולה. הבצק נשאר רך וטעים גם יום אחרי. תודה רבה ניקי

תודה

Last edited 14 ימים לפני by יעקב

הכנתי ובטעות שמתי 2כפות ולא כפיות של מלח
פשוט פשלה חבל מאד

האם אפשר להשתמש בבטטה במקום בתפוחי אדמה?

Last edited 21 ימים לפני by זיוה

יצא כל כך טעיםםםם נטרף בהנאה.
מומלץ

היי ניקי
אין ברשותי מיקסר כזה
האם אפשר לערבב את מרכיבי הבצק בכף?
או מיקסר חשמלי אבל ידני
תודה מראש
ויום טוב.

ניקי שלום, המאפה לא נאפה מספיק מבפנים. אודה לעצתך