יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפים מאפים מלוחים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

26 ספטמבר 2021
(Visited 39,529 times, 44 visits today)

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

מרכיבים:

בצק שק"ם
560 ג' קמח (4 כוסות)
400 מ"ל מים רותחים (2 כוסות פחות שליש)
100 מ"ל שמן (מעט יותר משליש)
2 כפיות שטוחות מלח

מילוי תפוחי אדמה ופטריות:
4 תפוחי אדמה
20 פטריות שמפיניון
בצל
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. לבשל את התפוחי אדמה עד שהם רכים, לחתוך את הבצל והפטריות לקוביות, לחמם  3 – 4 כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות עד שמזהיב קלות, להוסיף את הפטריות ולטגן  כשתי דקות להמליח ולפלפל. למעוך את התפוחי אדמה עם 2 כפות שמן להוסיף את הפטריות והבצל ולערבב.

2. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לחלק את הבצק לשלושה חלקים או שניים כל חלק לרדד למלבן מעל למרוח את מילוי התפוחי אדמה בשכבה דקה, לגלל לגליל, ככה לעשות עם שני הבצקים הנוספים ולהעביר לתבנית.

3. בכל רולדה לסמן חתכים, להבריש עם ביצה ולפזר שומשום.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 45 דקות.

איזה כיף! בורקס שלא מכיל שומן צמחי מוקשה, מחזקי טעם וחומר משמר. 3 מרכיבים בסיסיים וטבעיים וקיבלנו בצק דל שומן שאפשר למלא במגוון מילויים.  בהנחה שמתקבלים 2 רולים וכל אחד מהם נחלק ל10 בורקסים, בכל בורקס יש 185 קלוריות. בא לכם דיאטטי? תקפיצו ירקות במחבת או תוותרו על תפוחי האדמה ותכפילו את כמות הפטריות והבצל במילוי והרווחתם חיסכון קלורי משמעותי.

בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

הרשם
עדכן
61 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר לשים בפנים תפוחי עץ עם קינמון במקום מילוי תפוחי אדמה ופטריות?

נראה מתכון מעולה! אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הביצה לטבעונים?

האם אפשר למלא את הבצק בבשר טחון?

הי אפשר מפטריות של שימורים?

האם ניתן להחליף את המילוי למילוי של גבינות?

זה מתכון גאונייייי!

הכנתי כבר כמה פעמים, עם כל מיני סוגי מילוי (פיציות, ביצה-טעים אששש! וכו')

לפעמים אני מכינה כמות גדולה של בצק ומשאירה חלק במקרר. (זה נשאר טוב לארבעה ימים לפחות)
ואז אפשר להכין בורקס ב5 דקות

האם אפשר עם קמח כלשהו ללא גלוטן?אם כן איזה?