מרק שום
איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂
3 מנות
מרכיבים:
4 ראשי שום מפורקים
בטטה גדולה או 2 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה
בצל
ליטר מים (4 כוסות)
קורט קינמון
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את שיני השום לפרוסות, את הירקות לחתוך לקוביות, לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולטגן עוד 2 דקות.
2. להוסיף את שאר הירקות לטגן כ 5 דקות מידי פעם לערבב, לתבל ולהוסיף את המים, לבשל 40 דקות לטחון להשאיר עוד דקה ולהוריד מהאש.
כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף בסוף שמנת לבישול.
מרק מלא בריאות המכיל את סגולותיו הנפלאות של השום- מפחית לחץ דם ורמות כולסטרול רע, מעלה את הכולסטרול הטוב, מוריד את רמות הטריגליצרידים, מפחית קרישיות יתר של הדם וזו רק ההתחלה! השום הוא גם נוגד דלקת מצויין ומגן מפני חיידקים וזיהומים, נוגד חימצון יעיל ומכיל חומרים שמסייעים להגן מפני התפתחות תהליכים סרטניים. בזכות כל התכונות הטובות האלה כדאי לשלב את השום בתפריט שלנו באופן שגרתי והמרק הזה הוא דרך נהדרת לעשות זאת.
התורמים העיקריים לקלוריות במרק הם תפוח האדמה והבטטה שמוסיפים את המתיקות והמרקם העשיר. כל הסיר מכיל כ500 קלוריות, בחלוקה ל3 מנות כל צלחת מרק מכילה כ160 קלוריות. מרק קרמי וטעים להפליא.