יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני פשטידות פשטידות חלביות

פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

14 יולי 2021
(Visited 13,126 times, 65 visits today)

פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

תבנית 22

מרכיבים:

280 ג’ טונה משימורים (משקל נטו 180 ג’)
2 גזרים
תפוח אדמה גדול
3/4 כוס מים
בצל
2 שיני שום
3 ביצים
120 ג’ קמח (כוס פחות 2 כפות)
3/4 כפית א. אפייה
100 ג’ גבינה בולגרית מגורדת
50 ג’ גבינה מעושנת / צהובה מגורדת
2 כפות קטשופ
כפית סוכר שטוחה
כף א. מרק / כפית מלאה מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לפני שאני מתחילה אני פותחת פתח קטן בקופסאות הטונה ונותנת לשמן לצאת לפחות כמה דקות ואז מפוררת את הטונה.

2. לחתוך את הבצל והשום לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום לטגן עוד דקה ולהוריד מהאש.

3. לגרד את התפוח אדמה והגזרים בחורים הגדולים גירוד גס להעביר לקערה ולהוסיף את הבצל, טונה, ביצים, גבינות, מים, קמח, א. אפייה ולתבל.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להעביר את את העיסה לתבנית משומנת לשטח באופן שווה לאפות כ 50 דקות.

כדאי לדעת ש…
את המים אפשר להחליף בקוטג’, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, רוצים פרווה ? תוותרו על הגבינות, מה עם הכנה מוקדמת ?
אין בעיה להכין יום מראש ולשמור במקרר, טונה בשמן או מים מה שיש לכם הולך.

הפשטידה כולה מכילה כ1800 קלוריות, במידה ונפרוס את הפשטידה ל24 פרוסות, בכל פרוסה כ75 קלוריות. במסגרת תזונה מאוזנת, אפשר להתייחס לפשטידה כאל המרכיב החלבוני בארוחה, נשים על הצלחת 2 פרוסות מהפשטידה, נוסיף לחם מעניין וסלט ירקות ליד וקיבלנו ארוחה משביעה ומוצלחת.
פשטידה מעולה לאירוח, להוסיף על השולחן בארוחת חג ושבת, או כבסיס לארוחת ערב ביתית. היא מאפשרת לבחור במאפה טעים וחם על בסיס חלבון וירק ולקחת ממנו כמות נכבדת במעט קלוריות והרבה בריאות.

פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנהפשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

הרשם
עדכן
12 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים שלך ניקי מדהימים!
איזה ירק יכול להחליף את הגזר?

הי, ניקיל’ה.
אפשר להוריד את הקמח? אם כן, מה לשים במקום?

הי ניקי,
האם היא טעימה גם קרה?

בוקר טוב ניקי,

איזה ירק יכול להחליף את תפוח האדמה?
האם אפשר לשים סה”כ 150 גרם גבינה צהובה במקום הבולגרית?

היי ניקי,
מה גודל התבנית המתאים לפשיטדה זו?

ניקי יקרה
שימי לב שברשימת המצרכים לא מופיעה א. אפיה…ובהוראות ההכנה כן