פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה
פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.
תבנית 22
מרכיבים:
280 ג' טונה משימורים (משקל נטו 180 ג')
2 גזרים
תפוח אדמה גדול
3/4 כוס מים
בצל
2 שיני שום
3 ביצים
120 ג' קמח (כוס פחות 2 כפות)
3/4 כפית א. אפייה
100 ג' גבינה בולגרית מגורדת
50 ג' גבינה מעושנת / צהובה מגורדת
2 כפות קטשופ
כפית סוכר שטוחה
כף א. מרק / כפית מלאה מלח
הכנות:
1. לפני שאני מתחילה אני פותחת פתח קטן בקופסאות הטונה ונותנת לשמן לצאת לפחות כמה דקות ואז מפוררת את הטונה.
2. לחתוך את הבצל והשום לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום לטגן עוד דקה ולהוריד מהאש.
3. לגרד את התפוח אדמה והגזרים בחורים הגדולים גירוד גס להעביר לקערה ולהוסיף את הבצל, טונה, ביצים, גבינות, מים, קמח, א. אפייה ולתבל.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להעביר את את העיסה לתבנית משומנת לשטח באופן שווה לאפות כ 50 דקות.
כדאי לדעת ש…
את המים אפשר להחליף בקוטג', גבינה לבנה, שמנת חמוצה, רוצים פרווה ? תוותרו על הגבינות, מה עם הכנה מוקדמת ?
אין בעיה להכין יום מראש ולשמור במקרר, טונה בשמן או מים מה שיש לכם הולך.
הפשטידה כולה מכילה כ1800 קלוריות, במידה ונפרוס את הפשטידה ל24 פרוסות, בכל פרוסה כ75 קלוריות. במסגרת תזונה מאוזנת, אפשר להתייחס לפשטידה כאל המרכיב החלבוני בארוחה, נשים על הצלחת 2 פרוסות מהפשטידה, נוסיף לחם מעניין וסלט ירקות ליד וקיבלנו ארוחה משביעה ומוצלחת.
פשטידה מעולה לאירוח, להוסיף על השולחן בארוחת חג ושבת, או כבסיס לארוחת ערב ביתית. היא מאפשרת לבחור במאפה טעים וחם על בסיס חלבון וירק ולקחת ממנו כמות נכבדת במעט קלוריות והרבה בריאות.