סלט חצילים עם פלפלים במרינדה משגעת
אני אוהבת חצילים זה אחד הסלטים הכי אהובים עליי חובה שיהיה בשולחן השבת ליד החלה.
השתמשתי בחצילים ננסיים והלכתי על מחבת פסים כי רציתי את הפסים הזהובים היפים שיחרכו את הפרוסות חציל רק את זה כבר יכולתי לחסל לבד, אין כמו חצילים מטוגנים.
הוספתי פלפלים, שום פטרוזיליה ואת המרינדה שאני הכי אוהבת שגורמת לכל הטעמים לצאת בכל ביס, איזה חמיצות נהדרת לאכול ולהתענג. חתכתי פרוסות חלה לחצי ועל כל חצי שמתי פרוסת חציל עם ירקות מקסים בהגשה מנת ביס טעימה ביותר.
מרכיבים:
2 חצילים מאורכים קטנים
פלפל שחור גרוס
מלח
2 פלפלים אדומים
2 שיני שום
פלפל ירוק
1/4 חבילת פטרוזיליה
מרינדה / רוטב:
3 כפות חומץ
כפית שום כתוש
2 כפות שמן
חצי כפית סוכר
פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. לחתוך את החצילים לאורך ולטגן אותם עד שהם מזהיבים משני הצדדים ולהניח על נייר סופג לספיגת עודפי השמן ולתבל עם מלח פלפל.
2. לחתוך את הפלפלים והשום לקוביות קטנות, פטרוזיליה לקצוץ דק להוסיף את שאר המצרכים לערבב ולהניח על פרוסות החציל.
אפשר לערבב בעדינות הכל ביחד או הגשה יפה יותר להניח את הפרוסות על כלי הגשה ומעל לסדר את הסלט.