מטבוחה מרוקאית
אני גדלתי על מטבוחה אמא שלי מכינה מטבוחה נהדרת אז שאני לא אכין גם ? אין כמו מטבוחה אסלית שבושלה באהבה.
מה הופך את המטבוחה לכזאת מדהימה ? קודם כל סבלנות לוקח זמן לעשות מטבוחה טובה, אז תערבבו וקחו את הזמן שלכם, זכרו לדברים טובים שווה להמתין. לא למהר עם המים ובעצם אל תוסיפו בכלל לעגבניות יש מספיק נוזלים שלא צריך להוסיף כלום, שמן קנולה אל תתקמצנו ואל תשימו שמן זית.
אני מוסיפה פלפל חריף כי חייב להיות איזה עוקץ בפה כשאוכלים, זאת מטבוחה אסלית חריפה תמרחו שכבה יפה על חלת השבת ותזכרו אין שישי צהריים בלי מטבוחה
מרכיבים:
קילו וחצי עגבניות תמר (כ 20 עגבניות)
10 שיני שום פרוסות
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים קטן
1/3 כוס שמן קנולה
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
כף סוכר
חצי כפית כמון
1/3 כפית כורכום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחרוץ איקס בראש כל עגבניה למלא סיר גדול עם מים להרתיח להכניס את העגבניות לבשל 2 דקות במים רותחים לסנן, לתת להן להתקרר ולקלף הן מתקלפות בקלות לחתוך לקוביות קטנות.
2. לטגן את פרוסות השום כדקה חשוב לערבב מידי פעם ושהאש לא תיהיה גבוהה כדי שהשום לא ישרף אלא יקבל הזהבה עדינה, להוסיף את העגבניות, שמן ואת התבלינים להרתיח להנמיך את הלהבה לבשל כשעה מידי פעם לערבב.
3. במחבת נפרדת לטגן את הפלפלים עד שהם מזהיבים קלות להוסיף לעגבניות ולבשל עוד 30 דקות.