מתכון מנצח למרק אפונה יבשה
אני פינטזתי על מרק אפונה כבר דימיינתי את הטעם בניתי לי את המתכון בראש והבחנתי שיש לי זוקיני במקרר שבכיף הכנסתי אותו יחד עם האפונה. הידעתם ? אפונה וזוקיני זה שילוב נהדר הטעמים משלימים אחד את השני.
מרק קרמי, סמיך, מפנק ויתרתי על ארוחת צהריים קערת מרק סידרה אותי עד הסוף, כמה שאני אוהבת מרקים קלים להכנה והמהירות שזה מוכן זה כמו קסם ואני אפילו לא טורחת להשרות את האפונה מיותר.
4 מנות
מרכיבים:
5 כפות שמן זית
200 ג' אפונה יבשה (כוס)
2 זוקיני מגורדים
2 בצלים חתוכים לקוביות
3 מקלות סלרי חתוכים
ליטר וחצי מים
4 – 5 שיני שום פרוסות
כף כמון
כף א. מרק
כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. מחממים שמן בסיר על להבה בינונית, מטגנים את קוביות הבצל והשום עד הזהבה להוסיף את התבלינים חוץ מהמלח לטגן עם הבצל והשום כמה שניות תוך כדי בחישה.
2. להוסיף את הזוקיני האפונה היבשה ואת המים שיכסו את האפונה לגמרי וקצת יותר, להרתיח להנמיך את האש לבינונית לבשל כשעה מידי פעם לערבב, לקראת סוף הבישול כ 15 דקות לפני הסוף להוסיף את המלח ולבדוק טעמים, לטחון למרקם חלק וקטיפתי.
3. למזוג לצלחת עמוקה ולהתענג.