כרוב ממולא לעצלנים
עזבו הכל אתם חייבים להכין את זה אין על השילוב של כרוב ואורז במיוחד הממולא אבל מה לעשות זה פרוייקט להתחיל להכין ממולאים ואני רציתי כאן ועכשיו בלי להתעסק עם זה יותר מידי ורציתי דרך קלה יותר להכין.
אתם לא תאמינו איזה סיפור הצלחה המתכון הזה, זה הרבה יותר מטעים אי אפשר להפסיק לאכול, הפריכות של הכרוב יחד עם האורז בסמטי והתיבול זה בדיוק מזכיר את הטעם של הממולאים אבל ב 10 דקות התעסקות.
אני לא חוזרת למלא כרוב יותר הרבה יותר קל בדרך הזאת ולא פחות טעים אפילו יותר.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
600 ג' כרוב חתוך לחתיכות בינוניות
בצל חתוך לקוביות קטנות
כוס אורז בסמטי
2.5 כוסות מים
3 שיני שום פרוסות לאורך
כף גדושה רסק עגבניות
כף גדושה סילאן
תבלינים:
כפית סוכר
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלאה א. מרק עוף
חצי כפית גריל עוף
הכנות:
1. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את הכרוב כ 10 דקות על אש גבוהה להקפיד לערבב, להוסיף את הבצל והשום ולטגן עוד כשתי דקות מידי פעם לערבב.
2. להוסיף את התבלינים, רסק עגבניות, סילאן, סוכר, אורז והמים לערבב עם הירקות להרתיח לכסות להנמיך לבשל כ 30 דקות על אש נמוכה, להשאיר מכוסה עוד 15 דקות.