חציל בטחינה של חתונות הכי טעים בעולם מעדן!
אכלתי את זה לראשונה בחתונה ואחר כך בעוד חתונה והתאהבתי, זה הוגש על צלחת גדולה שטוחה נתחים גדולים של חציל קלוי על מצע טחינה פשוט יפהפה, לא יכולתי להפסיק לאכול זה היה הדבר הכי טעים בשולחן והיו המון סלטים.
אני לא הייתי היחידה כולם אכלו וביקשו שימלאו את זה שוב ושוב, הרעיון עצמו פשוט והרושם שזה עשה ואוו איזה יופי ואני לא צריכה לומר שהשילוב של טחינה וחציל זה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
מאז הייתי במספר חתונות וכל פעם זה הוגש לשולחן זה הפך להיות סוג של להיט באירועים וברור שהכנתי בבית בדרך שלי כמובן. חציל קלוי עם קיצורי דרך (הדרך הכי טובה לקלות חצילים) טחינה טובה ואל תשכחו את הפיתות לניגוב.
מרכיבים:
חציל גדול
שמן קנולה
מלח
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים קצת יותר
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. חוצים את החציל מברישים עם שמן ומתבלים עם מלח פלפל, רצוי לא להשתמש בחצילים קטנים כי הם מאבדים נפח תוך כדי האפייה.
2. מסדרים בטוסטר מסיבי נייר אפייה שמים את החצילים (הכמות תלויה בגודל הטוסטר) כשהצד הפתוח כלפי מטה וסוגרים, אופים כ 7 דקות, חשוב לומר שזמן האפייה תלוי בטוסטר בסיום הקליפה אמורה להיות שחורה חרוכה והחציל אמור להיות רך לגמרי, מומלץ לבדוק בעזרת סכין אם היא חודרת בקלות החציל מוכן אם יש התנגדות תנו עוד קצת זמן אפייה.
3. משאירים בצד שהחצילים יתקררו ואז לוקחים כף ובקלות מוציאים את בשר החצילים, לא צריך להקפיד להוריד את כל הקליפה נגיעות קליפה חרוכה פה ושם רק תעשה טוב לסלט מניחים במסננת כ 30 דקות שיגירו נוזלים ואז חותכים לחתיכות גדולות.
4. מערבבים את מצרכי הטחינה, חשוב לומר טחינה זה עניין של טעם יש כאלה שאוהבים סמיך או דליל תשחקו עם כמות המים שיתאים לכם, מעבירים את הטחינה לצלחת מעל מניחים את נתחי החציל כמו שהם מפזרים על הטחינה, מפזרים מעט פפריקה אדומה נגיעות פה ושם על הטחינה.
5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים. יאמי שפתיים ישקו.