סלט פלפלים פיקנטי של הלייף
כמה טעים! היו לי במקרר המון פלפלים מכל הצבעים כולל פלפלים חריפים וכמובן זאת הזדמנות נהדרת לסלט פלפלים קלויים אתם מתארים לעצמכם ארוחת שבת בלי פלפלים קלויים ? טעים מרענן צבעוני סלט נהדר לאירוח.
אני לוקחת פרוסת חלה מניחה על חצי ממנה ערימה של רצועות פלפלים מקפלת לחצי ונותנת ביס.
איזו חריפות, חמיצות, מתקתקות השום מתפצח לו בפה אין על פלפלים קלויים וזה סלט שכל כך קל להכין, המלצה תכינו כמות הפלפלים בתנור מאבדים נפח ואם כבר תנור דולק תכניסו כמה שיותר פלפלים.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
10 פלפלים בצבעים שונים
2 פלפלים חריפים
7 – 8 שיני שום פרוסות דק
3 כפות שמן קנולה
מיץ מחצי לימון
מעט סוכר
מלח ופלפל שחור
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות.
2. לחצות את הפלפלים לנקות את הגרעינים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה מומלץ לצופף כמה שיותר כי הפלפלים מאבדים נפח.
3. לאפות כ 50 – 60 דקות הפלפלים מזהיבים – משחימים לסגור את התנור ולהשאיר עוד 20 דקות.
4. יש הרבה שאלות לגבי הקילוף מהניסיון שלי לא חייבים לקלף למרות שאפשר אז איך שבא לכם אפשר גם לקלף חלקית, לחתוך לרצועות לשים בקערה ולתבל עם שמן, מיץ לימון, סוכר מלח פלפל.
הסלט הנוסף בתמונות סלט חצילים וגמבה בתנור – אמאל'ה איזה טעים יצא לי אין דברים כאלה