סלט חצילים וירקות שרופים (זעלוק)
אחד הסלטים הטעימים שהכנתי איזה כיף לאכול ירקות קלויים שנשרפו קלות, מי אמר שקצת שרוף לא עושה טוב לסלט וזה אפילו יותר טעים ככה. אם אתם מחפשים סלטים לשישי שבת אתם חייבים להכין את הסלט השרוף הזה הוא מעולה!
שמתי בפנים את כל הירקות שיכולתי למצוא והכנתי חצילים לפי הפטנט להכנת שלי להכנת חצילים קלויים בצורה מהירה, כל מה שנותר לקצוץ גס ולא לשכוח את הלחם כי סלט חצילים טוב צריך רק לחם טרי ליד.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
2 חצילים בינוניים מאורכים
3 עגבניות בינוניות
2 בצלים קטנים
2 פלפלים אדומים
פלפל חריף חתוך לטבעות
2 כפיות שום כתוש
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן
פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. חוצים את החציל לחצי לאורך מברישים עם שמן ומתבלים עם מלח פלפל רצוי לא להשתמש בחצילים קטנים כי הם מאבדים נפח תוך כדי האפייה.
2. מסדרים בטוסטר לחיצה מסיבי נייר אפייה שמים את החצילים (הכמות תלויה בגודל הטוסטר) כשהצד הפתוח כלפי מטה וסוגרים, אופים כ 7 דקות בערך לסגור את הטוסטר ולהשאיר סגור עוד מספר דקות החום שנותר מרכך עוד יותר את החציל.
חשוב לומר שזמן האפייה תלוי בטוסטר בסיום הקליפה אמורה להיות שחורה חרוכה והחציל אמור להיות רך לגמרי, מומלץ לבדוק בעזרת סכין אם היא חודרת בקלות החציל מוכן אם יש התנגדות תנו עוד קצת זמן אפייה.
שימו לב לפסים הזהובים והיפים שעל החצילים פשוט משגע.
3. משאירים בצד שהחצילים יתקררו ואז לוקחים כף ובקלות מוציאים את בשר החצילים, לא צריך להקפיד להוריד את כל הקליפה נגיעות קליפה חרוכה פה ושם רק תעשה טוב לסלט מניחים במסננת כ 30 דקות שיגירו נוזלים.
4. מחממים תנור ל 180 מעלות חוצים את העגבניות, בצלים והפלפלים לחצי מנקים את הגרעינים והחלק הלבן ומזליפים שמן, אופים כ 40 דקות.
5. קוצצים את החצילים ומעבירים לקערה, מקלפים את העגבניות פלפלים והבצל קוצצים ומעבירים לקערה עם השום, פלפל חריף, שמן, תבלינים ומיץ לימון.