מרק תירס בסגנון סיני
קר לכם משתוקקים למשהו חם ? ימים גשומים זאת הזדמנות נהדרת להכין סיר מרק גדול ומעורר תאבון. מתאים לי מרק מהיר בלי שיגזול ממני הרבה זמן בעצם לא יותר מכמה דקות התעסקות ומרק תירס נהדר עולה על האש.
יש לכם תירס וקצת פטריות ? מעולה אתם כבר בחצי הדרך להכנת המרק התפרעתי פה עם אטריות וירקות רציתי סיר מלא בכל טוב ושכחתי לציין פרווה בלי תחליפים מרק בול לפנים בדיוק למזג האוויר החורפי.
3 מנות
מרכיבים:
4 כפות שמן קנולה
2 כוסות תירס שימורים / קפואים
20 פטריות שמפיניון פרוסות
2 כוסות אפונה וגזר / 2 גזרים חתוכים לקוביות
בצל חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס אטריות דקיקות למרק
ליטר מים + 2 כוסות
חצי כוס מים + 2 כפות קורנפלור
כף רוטב סויה
כפית שמן שומשום
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות א. מרק
הכנות:
1. לחמם סיר עם שמן להתחיל עם טיגון הבצל כשתי דקות תוך כדי בחישה, מתי שהבצל מזהיב להוסיף את הפטריות, תירס, ירקות ולערבב היטב.
2. להוסיף את המים, תבלינים, סויה שמן שומשום (אם אין אפשר לוותר) ולהנמיך ללהבה בינונית.
3. לערבב חצי כוס מים וקורנפלור לערבב עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף לסיר ולבשל מכוסה 40 דקות על אש בינונית.
4. לקראת הסוף הוסיף את האטריות הדקיקות לבשל כ 5 דקות לערבב שיתפזרו באופן שווה ולהוריד מהאש, אני ממליצה לאזן טעמים ולבדוק שלא חסר כלום.
אם יש מרק שמראה אהבה זה המרק הזה הכנסתי בפנים את כל הנשמה שלי, התוצאה לא פחות ממושלמת ❤️ איזה כיף שהחורף הגיע.