לביבות דלעת ברוטב דבש וקינמון
זה נראה כמו קציצות אבל לא בדיוק מה שכולם מכירים. אתם מכירים את הימים האלה שאין חשק לאכול בשר ? אצלי זה מתחלק חלק מהילדים רוצים חלבי וחלק בשרי,
ביחד בוודאי שלא אז צריך למצוא דרך באמצע והתבשיל הזה נולד, הקציצות כאלה רכות וטעימות הן סופגות את כל הטעמים של הרוטב ביחד עם לחם טוב ותגידו לי מי צריך יותר מזה ?
4 מנות
מרכיבים:
600 ג' דלעת
2 גזרים
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
בצל בינוני קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח
הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כפית גדושה קמח
2 כפות דבש
2 כוסות מים
חצי כפית קינמון
רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לגרד את הדלעת והגזר, לטגן את הבצל עד שהוא שקוף ולערבב את כל המצרכים.
2. ליצור קציצות ולהדק היטב שכל הנוזלים ייצאו. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ולסדר את הקציצות.
3. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות צד אחד או עד שמזהיב ולהפוך לצד השני לעוד כמה דקות.
4. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב עד שהכל אחיד. להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהנמיך את האש להוסיף את הקציצות ולבשל על אש נמוכה 10 דקות.