קישואים ממולאים באורז
יש לי בעיה עם המתכון הזה, אני מכינה את הקישואים ומרוקנת עד כאן בסדר נכון ? השלב הבא זה להכין את המילוי וברגע שהמילוי מוכן וצריך למלא את הקישואים פה יש לי בעיה מהסוג של "אני רק טועם וכדאי גם לך לטעום" תנחשו כמה מילוי נותר אחרי שכולם רק טועמים ?
מרכיבים:
10 קישואים כדוריים
2 – 3 כוסות מים
חצי כוס אורז
בצל בינוני קצוץ
חציל חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
עגבנייה חתוכה לקוביות
רסק עגבניות
2 כפות סילאן
כף פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
בצל קצוץ
2 שיני שום
4 עגבניות חלוטות
כפית גדושה קמח
כף פפריקה
כף רסק
מעט כורכום
כפית סוכר
מים
א. מרק
פלפל שחר גרוס
מלח
הכנות:
1. לרוקן את הקישואים ולקצוץ את התוכן.
2. לטגן את הבצל, להוסיף את קוביות החציל, ולטגן כמה דקות, להוסיף את הפלפל, תוכן הקישואים ועגבניות, להוסיף מעט מים, סילאן ותבלינים, אחרי שהכל רך להוסיף את האורז, כוס מים ולבשל על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, להוסיף מים מידי פעם ולבשל 15 דקות.
3. למלא את הקישואים עד 3/4 גובה.
4. לטגן את הבצל להוסיף את השום לטיגון קל להוסיף את הקמח לטגן עד שכל הקמח נמס להוסיף את העגבניות לטגן כמה דקות להוסיף כשתי כוסות מים ואת שאר המצרכים לבשל כ 15 דקות על אש נמוכה, לסדר את הקישואים בצפיפות ולהוסיף מים עד 3/4 גובה.
4. לבשל כשעה על אש בינונית נמוכה מכוסה חלקית
שאלות ותשובות :
אפשר להשתמש בפלפלים ? כן
אפשר להכין יום מראש ? כן
אפשר להקפיא ? כן
אני לא אוהבת חציל – מומלץ לא לוותר הוא נותן טעם נהדר ואם בכל זאת 3 פלפלים
איך חולטים את העגבניות ? להרתיח מים לסמן איקס על כל עגבנייה לבשל את העגבניות כ 5 – 6 דקות ולקלף.