תפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור

תפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור

זה חטיף! אני אוהבת להכין כמות גדולה כי זה מתחסל במהירות, כלום עבודה לפרוס את הירקות ולהכניס לתנור, הילדים מאוד אוהבים וזה הולך כמעט עם כל דבר.

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות
2 בצלים
חצי כפית טימין
שמן זית / קנולה
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

  1. 2. לקלף את התפוחי אדמה ולפרוס דק, לקלף את הבטטות ולפרוסות לפרוסות קצת יותר עבות מהתפוחי אדמה.

*3. להעביר את הירקות לתבנית לסדר בשכבה אחת, להזליף שמן להמליח ולפזר את הטימין, לאפות כ 30 דקות, לחצות את הבצל ולפרוס דק לפזר מעל הירקות ולהחזיר לתנור לאפות עד שהכל רך.

הוגש עם מרק פטריות וגריסים ופטריות ממולאות בשר

23896 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אורלי : “מתכון מעולה! אני מכינה אותו לפחות פעם בשבוע והכל מתחסל. והעיקר שהילדים אוכלים… תודה רבה ניקי.”

45
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

היי ניקי,

אני שמה את התפו”א בתבנית חד”פ,
רציתי לדעת אם לכסות את התבנית בנייר כסף?

תודה

דינה

הי ניקי האם כדאי באפיה רגילה (חימום עליון ותחתון) או בפונקציית מאוורר עם טורבו? (מה ההבדל בכלל בין השניים?!) תודה!

שרה

היי ניקי, ראשית אני רוצה להודות לך על האתר המתכונים שלך מככבים אצלנו על השולחן.
ולשאלתי: למנדולינה יש שני צדדים האם לפרוס בצד הדק ביותר או בעבה יותר?
והאם יש לכסות את התבנית?
בד”כ אני נוהגת להניח מעל נייר אפיה (לא בסגירה הרמטית).
הכנתי לפני שבוע (פרסתי בצד העבה יותר) והם יצאו טעימים אך לבנים וחיוורים ולא כמו בתמונה שלך.

אתי יהלום

עשיתי יצא מצוין

נחמה

הי
מה קורה?
אפשר להשתמש במקלף ? או שזה מידי דק ויתפרק? (אין לי מנדולינה ..
תודה ושבת שלום

מירב

היי ניקי, לא צריך שמן? אם אין טימין אפשר משהו אחר? או בלי כלום, רק מלח?

אילה אור

מה זה מנדולינה?