יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

בטטה אפויה ברוזמרין

18 מרץ 2015
(Visited 9,560 times, 1 visits today)

בטטה אפויה ברוזמרין

המתכון הכי קל בעולם! והטעם פשוט נפלא. 5 דקות עבודה על השעון ואת כל השאר עושה התנור זה כל הביג דיל, אין מצב שמישהו יפשל קל, הכי קל שיש.

4 מנות

מרכיבים:

3 בטטות גדולות
5 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
2 כפות סילאן
כפית רוזמרין
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

הכנות:

1. לחתוך את הבטטות לקוביות להוסיף את שאר המצרכים לערבב היטב ולאפות על 180 מעלות כ 35 דקות או עד שהכל רך.

שאלות ותשובות:

אני לא אוהבת בטטות – גם תפוחי אדמה הולך
צריך לחלוט את הבטטות ? לא וזה אפילו לא כתוב…
אפשר להכין יום מראש ? כן
אפשר על הגז ? לא
אין לי רוזמרין – כדאי להשיג
שמן רגיל הולך ? כן
אין לי שום כתוש – אפשר גם בלי
מה במקום הסילאן ? דבש

לפייסבוק שלי

בטטה אפויה ברוזמריןבטטה אפויה ברוזמריןבטטה אפויה ברוזמריןבטטה אפויה ברוזמריןבטטה אפויה ברוזמרין

הרשם
עדכן
59 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי הכנתי ויצא מושלם!!
אם אני מוסיף גם תפו”א קטנים לאפיה. צריך לקלף אותם? אם לא, איך מנקים אותם?

היי ניקי,
מה שלומך?
בכמה תפוחי אדמה אפשר להמיר את הבטטה?
המתכון יוצא מתוק מאוד עם 2 כפות סילאן?
תודה!

גדולה!!! אין עלייך!יצא מעולה פלוס

היי, אפשר להחליף את הרוזמרין בטימין? תודה רבה ושנה טובה

יצא לי ממש מתוק. לדעתי כפית סילאן אחת מספיקה (2 כפות זה יותר מדי.. ).

היי, אפשר לערבב עם תפוח אדמה ובטטה ביחד?

היי ניקי! מכוסה בתנור או לא?