בטטות אפויות בתנור מעולות וקלות
אם עדיין לא יצא לכם להכין בטטות אפויות הפסדתם זה מתכון חובה בארוחה עם מינימום מצרכים שנותן תוצאה מושלמת, מתאים לטבעוניים ולצמחוניים בעצם הוא מתאים לכולם, תוספת יפהפייה לארוחה שגורפת המון מחמאות.
בטטות צלויות מושלמות ואפילו מקורמלות תראו בתמונות איזו חריכה יפהפייה יש להן, הבטטות יוצאות רכות ונימוחות מתקתקות וזהובות מבחוץ אי אפשר לעמוד בפני היופי הזה, אז איך מכינים בטטה צלויה מושלמת בתנור ? תרדו למתכון.
3 מנות
מרכיבים:
3 בטטות גדולות / 6 בטטות דקות מאורכות
5 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
2 כפות סילאן
כף רוטב סויה
חצי כפית רוזמרין
פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. לקלף את הבטטות אפשר גם בלי לקלף אבל לקרצף היטב את הקליפה, לחתוך לחתיכות גדולות לערבב עם שאר המצרכים ולהעביר לתבנית.
3. לפזר מלח – פלפל לאפות כ 40 דקות.