חצילים ממולאים באורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים ממולאים באורז

חצילים ממולאים באורז

מעדן! אין מילים מעולה מעולה זה להכין ולהתאהב, זה כל כך טעים.
לא צריך בשר תאמינו לי עד שלא תגמרו את הסיר לא תעזבו את החצילים.
אין מילים כמה שזה טעים. מתכון נהדר לארוחת שישי.
אל תשכחו לבוא ולספר טוב ? אחר כך תלכו להכין שוב. זה אחד הדברים הכי טובים שהכנתי ישר למחברת המתכונים.

4 מנות

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים
חצי כוס אורז לא מוכן
או 3 כוסות אורז מבושל
3/4 כוס מים
בטטה בינונית
6 פטריות
בצל קטן

רוטב:
בצל
2 שיני שום
2 כוסות מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
שליש פלפל חריף ירוק
3/4 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1 לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החצילים לאורך, לרפד תבנית עם נייר אפייה, לשמן את הנייר לסדר את פרוסות החצילים אחת ליד השנייה, להזליף שמן ולפזר מלח, לאפות כ 30 דקות החצילים מזהיבים והם רכים.

3. להרתיח סיר עם מים לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך אותה לפירה. לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב, לקצוץ את הפטריות לטגן עם הבצל שתי דקות ולהוסיף לבטטה.

4. הכנת האורז:
לחמם סיר עם כף שמן להוסיף את האורז לערבב קלות להוסיף מים ומלח, להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 18 דקות. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

5. להוסיף את האורז לבטטה ולערבב לעיסה אחידה. להכין קבבון לשים בקצה של כל חציל ולגלגל, אחרי שכל הקבבונים מוכנים להכניס למקרר לחצי שעה.

**עד השלב הזה אפשר להכין יום מראש**

6. לחמם סוטאז’ או מחבת גדולה עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את הפלפל ולהוסיף לבצל, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לטיגון של דקה להוסיף את שאר המצרכים ולבשל 5 דקות.

7. להוסיף את החצילים כשהצד של הסגירה כלפי מטה, הרוטב אמור להגיע עד 3/4 גובה, אם חסר להוסיף מים. לבשל כ 20 דקות מידי פעם להרטיב את החצילים ברוטב.

פינת התכל’ס כי כתבתי המון:
קולים את החצילים בתנור, מערבבים את הבטטה הרכה עם האורז המבושל מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים, מכינים קבבונים וממלאים את החצילים. להכין רוטב ולבשל את החצילים ההממולאים כ 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
לא צריך כאן שני חצילים אבל לפעמים יש פרוסת חציל שנקרעת או קטנה מידי אז אני אוהבת שיש לי קצת יותר, צריך כאן חציל וחצי וזה בעצם תלוי בגודל של החציל. אני מאוד ממליצה להכין את המתכון בשלבים זה יותר נוח מאשר להכין הכל באותו יום.  לוקח זמן להכין את המתכון אבל הוא שווה בטירוף.
אפשר להשתמש בשאריות אורז.

19813 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים ממולאים באורזחצילים ממולאים באורזחצילים ממולאים באורזחצילים ממולאים באורז

גולשים מכינים וממליצים:

הדס : “הכנתי לארוחת שבת ויצא פשוט מעולה, אפילו הקטנה ליקקה אצבעות :-)”

124
תגובות

  הרשם  
עדכן
נאוה

למרות שנראה יפה מאוד ומושקע קל להכנה ומאוד מאוד טעים

שריאל

היי ניקי,
לא הבנתי איך חותכים את החצילים.. פרוסות עיגול ? לא הבנתי מה זה אומר לאורך.. כי אם חותכים לאורך יוצא 2 חתיכות מכל חציל לא?

שגי

ואו יצא פשוט פיצוץ!!! הכנתי עכשיו (בהמשכים מאתמול בלילה, כי זה היה המון זמן הכנה). שווה לגמרי את המאמץ! תודה!

דוד רבקה

שלום,אפשר במקום לבשל לאפות את גלילי החצילים עם הרוטב בתנור?

מרגלית

ערב טוב ניקי
נשאר לי בשר טחון שבישלתי, אפשר להוסיף אותו לתערובת?
תודה על המענה

יעל יצחקי

היי ניקי,
קודם כל תודה רבה על המתכונים הנפלאים והטעימים. אני לא מחזיקה א. מרק בבית, יש איזה שהוא תחליף שאני יכולה לשים במקום במתכון הזה ובכללי?

שני

היי ניקי רציתי לדעת אם במקום הפלפל החריף והרסק עגבניות אפשר לשים ראיסה ??תודה רבה

1 6 7 8