סלט חצילים פיקנטי שמככב בכל ארוחה
יש משהו שלמדתי בחיים כשאמא שלי מכינה משהו טעים והכוונה בטעים שכל האורחים יורדים עליו ומנגבים את התחתית עם חלת השבת כזה טעים, קודם אני לוקחת ממנה מתכון כי אצלה שום דבר לא רשום ועדיף לרשום כמה שיותר מהר.
מה שיפה במתכון הזה שהיא משתמשת במה שזמין היא הולכת על הירקות שיש במקרר ובמתכון הזה יש מבחר ירקות שנותנים מרקם, צבע טעמים שונים והכל ביחד נותן סלט חצילים מהמם עם המון ירקות בטעם פיקנטי.
הוא החבר הכי טוב של חלת השבת והבעיה איתו שכל מי שעובר ליד נותן ניגוב עם לחם, יש דברים שחייבים להכין ותודה לאמא.
4 מנות
מרכיבים:
2 בצלים בינוניים
2 חצילים מאורכים מבריקים
3 פלפלים אדומים / 3 שושקה
3 קישואים בגודל בינוני
2 עגבניות אדומות ויפות
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
פלפל חריף גדול
2 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים
כפית סוכר קצת יותר
כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית של כל עגבניה לבשל 3 דקות לסנן לקרר ולקלף.
2. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את החצילים כשתיים שלוש דקות על אש בינונית להוסיף את הבצל והפלפלים לטגן עוד מספר דקות להוסיף את הקישואים, עגבניות מים, סוכר, רסק, פטרוזיליה ותבלינים.
3. להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 30 דקות מידי פעם לערבב ולפני שמורידים מהאש לבדוק טעמים.
גולשים מכינים וממליצים:
גולדי : "הכנתי השבוע, יצא טעים מאוד!! וגם בעלי שלא נוגע בחצילים ביקש עוד.. ואהב ממש..
מומלץ ביותר!"