סלט חצילים ופלפלים קלויים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סלט חצילים ופלפלים קלויים

סלט חצילים ופלפלים קלויים. לתת ביס ולהתענג מכל רגע. מסוג התוספות שנגמרות עוד לפני ששמו אותה על השולחן. כל אחד רק טועם, “במקרה עברתי במטבח ורציתי לטעום” זה מרגיז אותי , מה אי אפשר לחכות קצת ?
כל ההסברים “חכו לארוחה, סבלנות, טוב די מספיק תצאו מהמטבח” לא עוזרים לי והסיר מתרוקן כאילו לא הכנתי כלום. תוספת מדהימה עם חלה שסופגת את הטעמים של החצילים והעגבניות והרוטב אלוהים ישמור עדיף שאני יתפוס מרחק לפחות עד הארוחה .
אם במקרה הצלחתם להגיש אותה בשלמותה לשולחן אני ממליצה להגיש ליד ערימת פרוסות חלה.

מספר מנות: 4 – 5 מנות

מרכיבים:

חציל גדול חתוך לקוביות
4 פלפלים אדומים
2 עגבניות
כוס מים
סוכר לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2.  לרפד תבנית בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים ולהוציא את הגרעינים, לסדר על נייר האפיה כשהחלק הפתוח כלפי נייר האפיה.  חום בינוני בסביבות 40 דקות. להוציא ולהכניס לשקית ניילון לחצי שעה, לקלף את הקליפה. אפשר להשאיר גם גם שעות.

2. לחלוט את העגבניות ולקלף, לטגן את קוביות החציל עד הזהבה, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לתבשיל ולבשל עד שהעגבניות רכות, לחתוך את הפלפלים לקוביות ולהוסיף לתבשיל, להוסיף מים, תבלינים ולבשל עוד כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שהתבשיל מסמיך, לבדוק טעמים.

מחפשים סלט מעולה שתתענגו על טעימה ? הסלט הזה משגע, הטעמים מעולים, להתענג על כל ביס, אי אפשר להפסיק לאכול טעים ברמות! המלצה חמה…

22813 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט חצילים ופלפלים קלויים

גולשים מכינים וממליצים:

פיית האהבה : הכנתי את הסלט חצילים ופלפלים קלויים הזה ליום שישי ומה אומר לך? פשוט סלט אליפות! כ”כ טעים!!! אז שוב תודה לך על המתכונים הנפלאים שלך 🙂
מחכה כבר להכין שוב…

צדוק :  הכנתי בשישי, בראשון לא נשארה טיפה, היום יום שני מכין כמות כפולה!!
מעדן אמיתי! טעים קר חמים ובטמפרטורת החדר.

אורטלוש’ : מה הייתי עושה במטבח בלעדייך?! סלט חצילים ופלפלים קלויים טעים ומומלץ מאוד,הפלפלים משדרגים פלאים ובכלל סלט מעולה. ניקי תודה רבה!

117
תגובות

  הרשם  
עדכן
רויטל

שלום ניקי,
ראשית אני חייבת לציין שאני מאוד נהנית מהמתכונים שלך.
רציתי לשאול על איזו תוכנית בתנור את קולה את הפלפלים? טורבו גריל או אפיה?
תודה על העזרה

חלי

היי מה נשמע?
רק שתדעי שבזכותך התאהבתי בירק הזה שנקרא חציל
עד שהגעתי לאתר הזה לא הסתכלתי על זה בכלל
עכשיו כמעט כל פעם שאני רואה מתכון עם חציל אז זה מקפיץ אותי למטבח 🙂
הסלט הזה ממש טעים אבל רק טיפ קטן עדיף לסחוט מעליו מיץ לימון
כי הסלט קצת חסר טעם בלי טעם הלימוני
שבת שלום וסוף מקסים לך

אורית

הי ניקי אפשר לטגן את הגמבה במקום בתנור?ואם כן באיזה שלב?

דורית

היי ניקי
המתכונים שלך מדהימים ועשיתי כבר רבים מהם.
יהיה נחמד אם תוכלי לציין את כמות התבלינים. זה ישמש כבסיס לכל אחד שמכין וכמובן שיוסיף או יגרע לפי טעמו.
מצאתי תשובה לעניין הכמויות אבל הייתי צריכה לקרוא המון תגובות עד שמצאתי שתי שאלות נפרדות לגבי המלח ואבקת המרק.
אם לא אכין מיד אצטרך לחפש שוב בתגובות ו…חבל (בעקר על הזמן).
תודה מראש.

משה

נראה נהדר!
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

yochi

שלום ניקי
האם יש דרך לעשות את זה בלי עגבניות?
אגב, אני כל שבת הייתי עושה את הסלט חצילים ועגבניות בתנור שלך. אך המחיר של העגבניות עלה בטירוף. איפה את משיגה עגבניות? או שיש לך הצעה לתחליף?
שבתשלום

אבישג

היי ניקי,
במקום לטגן את החצילים במחבת (אם הבנתי נכון) אפשרי פשוט לשים בתנור? ואז להמשיך את התבשיל למחבת?