סלט פטריות מוקפצות
יש לכם 5 דקות ? תכינו אתם לא תאמינו לתוצאה הסופית הפטריות המוקפצות האלה פגז וכולה מספר דקות הכנה, לצהריים, לאירוח, להגיש ליד מנה עיקרית ואפילו לארוחת ערב ליד ביצת עין זה מתאים לכל דבר פשטות זה כל הסיפור ומעט מצרכים.
כל פעם שיש לי פטריות ואני מתלבטת מה לעשות איתן אני מקפיצה אותן במחבת עם צ'ילי וסילאן הפטריות סופגות נהדר את הטעמים, העגבניות שרי מוסיפות את המיץ הטעים שלהם עסיסיות טעם יש פה הכל.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
350 ג' פטריות שמפיניון (כ 20 יחידות)
300 ג' עגבניות שרי חצויות
כפית רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף סירופ מייפל / סילאן
חצי כף א. מרק
שליש פלפל שחור טחון
מעט מלח
הכנות:
1. פטריות קטנות להשאיר כמו שהן, בינוניות לחצות וגדולות לחתוך לרבעים, לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הפטריות על אש גבוהה כשלוש דקות, מידי פעם להקפיץ ולהוסיף סויה, צ'ילי, סילאן ולתבל.
2. להוסיף את העגבניות לטגן עוד שתי דקות ולהוריד מהאש.
3. אפשר להגיש כמו שזה או להוסיף עלי חסה קרועים.
גולשים מכינים וממליצים:
אפרת : הכנתי עכשיו יצא מעולה, אימצתי 🙂
אניה : "מעולה…ללקק את האצבעות"