יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני סלטים סלטים חמים

סלט חצילים פיקנטי

7 מאי 2016
(Visited 104,274 times, 29 visits today)

סלט חצילים פיקנטי

הסלט הכי טוב לשבת זה סלט חצילים, אין על חצילים ואפילו מי ששונא חצילים לא מפסיק לאכול מהסלט הזה.
מה שיפה בסלט הזה שאפשר להכין יום יומיים קודם והטעמים שלו רק משביחים.
אני מוצאת את עצמי טועמת מעמיסה על החלה ורק עוד טעימה קטנה ולא נשאר הרבה לשבת אחרי שאני מסיימת.
מומלץ להכפיל כמויות הסלט הזה מדהים! אחרי שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק הוא נהדר.
טעם פיקנטי חריף ואוו כמה טעים תנו לי רק את הסלט הזה ואני מוותרת על כל השאר.

5 מנות

מרכיבים:

חציל בגודל בינוני
2 שיני שום שמנמנות
2 עגבניות
2 פלפלים אדומים גדולים
פלפל חריף (אח טעים!)
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לחתוך את הפלפלים קטן ולהוסיף למחבת ולטגן כמה דקות, לפרוס את השום להוסיף ולהמשיך לטגן. בינתיים לחתוך את החציל לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת לטגן עד שהחציל מתרכך זה לוקח כמה דקות ומידי פעם לערבב.

2. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כשתיים שלוש דקות לסנן ולקלף. לחתוך את העגבניות  לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת. את הפלפל החריף לפרוס דק ולהוסיף מחבת.

3. להוסיף את שאר המצרכים לכסות במים וקצת יותר לבשל על אש נמוכה בינונית מידי פעם לערבב ולהוסיף נוזלים אם צריך, כ 30 דקות על האש.

Spicy Eggplant Salad

נפלא!

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יומיים קודם, אפשר לוותר על שלב 2 ולהוסיף את העגבניות החתוכות ישר למחבת, אם לא אוהבים חריף ניתן לוותר על הפלפל החריף. מתכון מעולה אין שבת בלעדיו.

החציל מוסיף את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור.העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, הסלט עשוי כמעט כולו על בסיס ירק ולכן ערכו הקלורי נמוך מאוד.
המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נטגן את הירקות. אם חשוב לנו לשמור על כמות קלוריות נמוכה בסלט, אפשר להשתדל לטגן ב2-3 כפות שמן (הירקות מגירים נוזלים ולא נשרפים), כך נקבל סלט שמכיל כ300 קלוריות לכל הכמות.

 

סלט חצילים פיקנטיסלט חצילים פיקנטיסלט חצילים פיקנטי

גולשים מכינים וממליצים:

עידנאור : “הכנתי את הסלט המדהים הזה,והוא קבוע אצלי כל יום שבת כמעט (מתי שאני מוצא חצילים באיכות טובה)! הוא החליף את הסלט חצילים הפיקנטי של אחלה והוא הרבה יותר טעים ממנו! תודה רבה על הסלט המדהים!!!!!”

דניאה : “מאוד טעים וקל ברמות
תודה רבה על המתכונים הנפלאים :)”

ש : “אני בדכ לא מגיבה אבל הסלט ה ז ה פשוט אין מילים מומלץ מומלץ”

הרשם
עדכן
89 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר במקום העגבניות חציי קופסת עגבניות מרוסקות של פולפה איטליה?

אם אני מכפילה כמויות אפשר לשים קופסת רסק קטנה שלמה וקופסת עגבניות חתוכות של פולפה איטליה, זה 400 גר, במקום 4 עגבניות

נראה אש!!! חייבת לנסות.

האם טוב בהקפאה?

תודה על מתכון מוצלח הכנתי את הסלט ומאז הוא לא יורד מהתפריט של שבת שוב תודה❤️❤️

היי, כמה מלח מומלץ פחות או יותר?

הי
פלפל צ’ילי זה בסדר במקום הפלפל חריף הירוק?