

סלט חצילים פיקנטי
הסלטים הכי טובים שאני מכינה אלו סלטי חצילים, המרקם, הטעם שמאוד קשה לעמוד בפניו, כן אפילו לשונאי חצילים והיה לי ניסיון עם אחד כזה. החיסרון של הסלט שלא הרבה מגיע לשולחן בגלל כל הטעימות בדרך. מושלם.
5 מנות
מרכיבים:
חציל בגודל בינוני
2 שיני שום שמנמנות
2 עגבניות
2 פלפלים אדומים גדולים
פלפל חריף (אח טעים!)
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לחתוך את הפלפלים קטן ולהוסיף למחבת ולטגן כמה דקות, לפרוס את השום להוסיף ולהמשיך לטגן. בינתיים לחתוך את החציל לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת לטגן עד שהחציל מתרכך זה לוקח כמה דקות ומידי פעם לערבב.
2. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כשתיים שלוש דקות לסנן ולקלף. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת. את הפלפל החריף לפרוס דק ולהוסיף מחבת.
3. להוסיף את שאר המצרכים לכסות במים וקצת יותר לבשל על אש נמוכה בינונית מידי פעם לערבב ולהוסיף נוזלים אם צריך, כ 30 דקות על האש.
נפלא!
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יומיים קודם, אפשר לוותר על שלב 2 ולהוסיף את העגבניות החתוכות ישר למחבת, אם לא אוהבים חריף ניתן לוותר על הפלפל החריף. מתכון מעולה אין שבת בלעדיו.
החציל מוסיף את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור.העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, הסלט עשוי כמעט כולו על בסיס ירק ולכן ערכו הקלורי נמוך מאוד.
המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שבהן נטגן את הירקות. אם חשוב לנו לשמור על כמות קלוריות נמוכה בסלט, אפשר להשתדל לטגן ב2-3 כפות שמן (הירקות מגירים נוזלים ולא נשרפים), כך נקבל סלט שמכיל כ300 קלוריות לכל הכמות.
גולשים מכינים וממליצים:
עידנאור : “הכנתי את הסלט המדהים הזה,והוא קבוע אצלי כל יום שבת כמעט (מתי שאני מוצא חצילים באיכות טובה)! הוא החליף את הסלט חצילים הפיקנטי של אחלה והוא הרבה יותר טעים ממנו! תודה רבה על הסלט המדהים!!!!!”
דניאה : “מאוד טעים וקל ברמות
תודה רבה על המתכונים הנפלאים :)”
ש : “אני בדכ לא מגיבה אבל הסלט ה ז ה פשוט אין מילים מומלץ מומלץ”
הי, צריך לכסות את הסיר לאחר הוספת המים?
סלטטטט אליפותתת !
בתור אחת שממש סלדה מחצילים הכנתי את המתכון הזה והוא טעים ברמות, וגם ילדיי מבקשים אותו שוב ושוב , והיום מכפילה כמויות, אז תודה רבה על עוד מתכון מעלף.
ניקי היי
איפה עושים את האיקס בעגבניה?
בפרח למעלה או ממש בטוסיק של העגבניה?
הי ניקי יקרה, שואלת גם פה..
אנחנו עושים ארוחה ל30 אנשים, על בסיס דגים, לחמניות, סלטים, בורקסים וכו’. לעשות את הסלט (המדהים!) הזה כפול 2? 3?
בוקר טוב ניקי.
האם יש טעם להכין את המתכון ללא אבקת מרק וכמובן ללא חריף וללא סוכר ועגבניות במקום הרסק?
והאם זה גם טוב להשתמש בפפריקה מתוקה רגילה במקום פפריקה מרוקאית פה?
בתודה רבה .
סלט מושלםםםםםם……………….
ממש תודה