סלט כרובית מטוגנת - מתכון סוף הדרך
מתכון מעולה אני ממליצה מראש להכפיל כמויות אין כמו כמו כרובית מטוגנת כולם אוהבים מתכון שפוגע כל פעם מחדש זה הפך ללהיט במסעדות הערביות במנות הפתיחה ומשם זה כבר התפוצץ.
כרובית מטוגנת אפשר לחשוב מה עושים מזה, טעות זה הרבה יותר מזה כרובית בטיגון זה קסם ואחרי שטועמים מבינים מה הרעש הגדול ואז יש בעיה נוספת התמכרות למעדן הזה שאי אפשר להפסיק לאכול.
אם אתם חושבים שאני מגזימה תכינו ואז תבינו.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
כרובית גדולה
20 עגבניות שרי
פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות יפות שום כתוש
2 – 3 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
מלח – פלפל
קצת מיץ לימון
הכנות:
1. לפרק את הכרובית לפרחים בגודל בינוני – קטן לבשל כ 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן, להשאיר קצת במסננת שכל המים יצאו החוצה.
2. לטגן את הכרובית בשמן חצי עמוק עד שמזהיב להפוך שכל הצדדים יהיו זהובים, להכין מראש צלחת עם נייר סופג ולהניח את הכרובית המטוגנת. במידה ופרחי הכרובית גדולים אני חותכת גס.
3. לערבב בעדינות את הכרובית עם השום הכתוש, פרוסות שום שמן זית ומלח פלפל להעביר לקערה להוסיף עגבניות להמליח מעט לפני ההגשה מיץ לימון ולפזר פטרוזיליה קצוצה.