לביבות פירה עם גבינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות פירה עם גבינה צהובה

לביבות פירה עם גבינה

אני רוצה להסביר בקשר למתכון הזה קודם כל הטעם שלו נהדר, צריך להכין אותו בדרך מסוימת כדי שיצליח, לא תמיד זה הולך משום מה. אני רושמת במפורט איך אני מכינה.

20 לביבות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות גבינה צהובה מגורדת (אופציה)
בצל
3 כפות שמן
כף קמח
כפית מלח

ביצה טרופה
פירורי לחם


הכנות:

אני בדרך כלל מכינה עם שאריות פירה כלומר פירה שעמד במקרר לפחות יום, הוא קשה יותר והרבה פחות רך, הקציצות הרבה יותר יציבות בטיגון מאשר להכין מפירה שהוכן על המקום. תפוחי אדמה אדומים בלבד ולא סוג אחר.

1. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות בינוניות, להרתיח סיר עם מים לבשל את הקוביות עד שהן רכות.

2. לשים בקערה את הקוביות להוסיף רבע כוס מימי הבישול כפית מלח ולמעוך לעיסה אחידה.

3. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון לטגן עד שמזהיב ולהוסיף לתפוחי אדמה, לערבב לעיסה אחידה ולקרר לפחות יום.

4. להוסיף את הגבינה או שלא אני המון פעמים מכינה בלי הגבינה זה תלוי מה שאני מכינה באותו יום ואת הקמח, להרטיב את הידיים ליצור כדורים קטנים ולשטח, להכין 2 צלחות עמוקות באחת ביצה טרופה ובאחת פירורי לחם, לטבול את הלביבות בביצה ולצפות עם פירורי הלחם.

5. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות, לסדר את הלביבות בתבנית עם נייר אפייה משומן יפה. לאפות כ 25 דקות צד אחד או שמזהיב, להפוך לצד השני ל 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
הלביבות יוצאות רכות, יש פריכות בגלל הפירורי לחם אבל הלביבה עצמה רכה מה שעושה אותה אותה מאוד מתאימה לילדים. הלביבות בתמונות ללא גבינה כמובן.

6959 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות פירה וגבינהלביבות פירה וגבינה


32
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורטל

אז להכין רק את הפירה מהלילה ולצפות בפירורי לחם וביצה בבוקר?

אורטל

יש אפשרות להכין את הכל בלילה ולטגן רק בבוקר?