עגבניות חרוכות
תמיד כשחושבים על אירוח זה הדבר הראשון שקופץ לי לראש. מתאים להמון דברים למשל : להוסיף לכל סלט לפזר מעל או יותר כמובן, להכין כמו ולהגיש כמו שזה יחד עם האנטיפסטי, לפזר על פוקצ'ה זה נפלא וטעים ביותר.
החריכה העדינה של העגבניות נותנת טעם נפלא ואיזה שדרוג נהדר. אפשר לשמור בצנצנת במקרר עם שמן זית ומשם לשים על פרוסת לחם עם גבינת שמנת. איך בא לי עכשיו אוף.
מה עם פסטה ? תכינו פסטה ברוטב שמנת ופטריות ומעל תפזרו כמה עגבניות חרוכות. החיסרון היחיד אני ממליצה להכין כמות, העגבניות מתכווצות תוך כדי ומה שנראה קודם הרבה זה לא יותר מצנצנת קטנה.
מרכיבים:
כמה שיותר עגבניות שרי לא קטנות
שמן זית
מלח גס
הכנות:
1. לחמם תנור ל 225 מעלות כ 15 דקות מראש.
2.לרפד תבנית בנייר אפייה, לחצות את העגבניות, לסדר בתבנית הצד החתוך כלפי מעלה.
3. לפזר מלח גס ולהזליף שמן זית.
4. לאפות כ 45 דקות, העגבניות משחירות מעט ואז להוציא.