יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

מתכון לירקות אפויים בתנור

20 ינואר 2016
(Visited 132,977 times, 3 visits today)
מתכון לירקות אפויים בתנור

מתכון לירקות אפויים בתנור

זה אחד המתכונים שאני הכי אוהבת להכין, תוספת שמורכבת נטו מירקות אני ובעלי מחסלים אותה בכיף ואני תמיד מצטערת שלא הכנתי יותר, תפוחי אדמה זהובים ורכים לירקות יש טעם נהדר, מתכון קל שמתאים לכל ארוחה.

4 מנות

מרכיבים:

3 קישואים גדולים
בצל גדול
4 תפוחי אדמה
2 בטטות
3 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
חצי כוס שמן זית
כף סילאן
כפית רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2.  לקלף ולחתוך את התפוחי אדמה לפלחים עבים, למלא סיר במים לבשל את תפוחי האדמה 5 דקות במים רותחים ולסנן.

3. את שאר הירקות לחתוך למקלות, את הקישואים אין צורך לקלף, בצל לפרוס לפרוסות, שיני שום לפרוס.

4. לשים בקערה את הירקות חוץ מהבצל, להוסיף את השמן, רוטב צ'ילי, סויה והתבלינים, לערבב טוב ולהוסיף את הסילאן, לסדר תבנית עם נייר אפייה לפזר את הירקות באופן שווה מעל לפזר את הבצל.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהכל רך.

*6. בגלל שאתם לא אוהבים שאני משנה את המתכון אני מוסיפה את הדרך שאני מכינה את המתכון בתקופה האחרונה.
לחמם את התנור ל 220 מעלות, תפוחי אדמה פלחים עבים להכניס לתנור להזליף שמן זית ומלח ולאפות כ 20 דקות, (אני מדלגת על הבישול של התפוחי אדמה) הם מזהיבים קלות.
את שאר הירקות אחרי התיבול (אני מורידה את כמות הפפריקה לחצי כפית) לפזר על התפוחי אדמה ואת הבצל בסוף, להכניס לתנור ולאפות על 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהכל רך. קישואים אני מעדיפה להשתמש בזוקיני והוספתי פלפל אדום גדול.

Oven roasted veggies

*פלחים עבים – לחצות את התפוחי אדמה לחצי, כל חצי לחתוך לשלוש, תפוחי אדמה קטנים לחצות לשניים, מי שמעדיף פלחים דקים יותר שיחתוך לארבע.

בתמונות יש אורז סיני מטוגן עם ירקות

מתכון לירקות אפויים בתנורמתכון לירקות אפויים בתנורמתכון לירקות אפויים בתנורמתכון לירקות אפויים בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : "רציתי לעדכן שיצא מעדן!
הכפלתי כמויות וכשהכנסתי לתנור בעלי שאל אם הכנתי אוכל לשנה,
בסוף הייתי צריכה להחביא כדי שלא יגמר!!
תודה!!!!"

צ : "ניקי, יצא מדהים!!!! אין מילים!! תודה על מתכונים מעולים!!!"

הרשם
עדכן
92 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי היקרה, המתכונים שלך כ"כ מעולים ותמיד עושים חשק להכין אותם אז המון תודה. שאלה לגבי השיטה השניה – לא צריך להוסיף את התפוא לקערה כדי שיקבלו סיבוב ברוטב ?

היי ניקי,
אפשר לחתוך את הירקות לקוביות ואז צריך יותר זמן בתנור.
אודה לתשובות המהירה, כי אני רוצה להכין ליום שישי

הי ניקי קודם כל מתכונים שלך מעולים אני עושה מלא מתכונים ויוצא מעולה … אין לי תפוח אדמה אז אחליף בגזר אפשר גם להוסיף פטריות טריות ?

צריך להוסיף מים?

היי ניקי,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והשם שלך עולה הרבה בשיחות על מתכונים עם אחיות שלי 🙂 שאלה- עד כמה דומיננטי הצילי המתוק? אין לי כרגע, האם אפשר לוותר עליו? האם ניתן להכין את המתכון יום מראש (שישי)ולהגיש בשבת?

תודה רבה!

וואו מעלף. טעים טעים טעים. כל כך פשוט, ואי אפשר להפסיק לאכול את זה. ניקי אני רוצה לשלוח לך תמונה, איך עושים את זה?

שלום, האם אפייה חימום עליון תחתון או טורבו?