מתכון לירקות אפויים בתנור
זה אחד המתכונים שאני הכי אוהבת להכין, תוספת שמורכבת נטו מירקות אני מחסלת אותה בכיף ואני תמיד מצטערת שלא הכנתי יותר, תפוחי אדמה זהובים ורכים לירקות יש טעם נהדר, מתכון קל שמתאים לכל ארוחה.
4 מנות
מרכיבים:
3 קישואים גדולים
בצל גדול
4 תפוחי אדמה
2 בטטות
3 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
חצי כוס שמן זית
כף סילאן
כפית רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לקלף ולחתוך את התפוחי אדמה לפלחים עבים, למלא סיר במים לבשל את תפוחי האדמה 5 דקות במים רותחים ולסנן.
3. את שאר הירקות לחתוך למקלות, את הקישואים אין צורך לקלף, בצל לפרוס לפרוסות, שיני שום לפרוס.
4. לשים בקערה את הירקות חוץ מהבצל, להוסיף את השמן, רוטב צ'ילי, סויה והתבלינים, לערבב טוב ולהוסיף את הסילאן, לסדר תבנית עם נייר אפייה לפזר את הירקות באופן שווה מעל לפזר את הבצל.
5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהכל רך.
*6. בגלל שאתם לא אוהבים שאני משנה את המתכון אני מוסיפה את הדרך שאני מכינה את המתכון בתקופה האחרונה.
לחמם את התנור ל 220 מעלות, תפוחי אדמה פלחים עבים להכניס לתנור להזליף שמן זית ומלח ולאפות כ 20 דקות, (אני מדלגת על הבישול של התפוחי אדמה) הם מזהיבים קלות.
את שאר הירקות אחרי התיבול (אני מורידה את כמות הפפריקה לחצי כפית) לפזר על התפוחי אדמה ואת הבצל בסוף, להכניס לתנור ולאפות על 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהכל רך. קישואים אני מעדיפה להשתמש בזוקיני והוספתי פלפל אדום גדול.
*פלחים עבים – לחצות את התפוחי אדמה לחצי, כל חצי לחתוך לשלוש, תפוחי אדמה קטנים לחצות לשניים, מי שמעדיף פלחים דקים יותר שיחתוך לארבע.
בתמונות יש אורז סיני מטוגן עם ירקות
גולשים מכינים וממליצים:
חיה : "רציתי לעדכן שיצא מעדן!
הכפלתי כמויות וכשהכנסתי לתנור בעלי שאל אם הכנתי אוכל לשנה,
בסוף הייתי צריכה להחביא כדי שלא יגמר!!
תודה!!!!"
צ : "ניקי, יצא מדהים!!!! אין מילים!! תודה על מתכונים מעולים!!!"