חצילים ברוטב עגבניות הכי קלאסי
אוהבים קלאסי ? זה הכי קלאסי שיש וזה אחד התבשילים / סלטים הכי אהובים שיש השילוב של חצילים עגבניות זה אחד הדברים הכי טעימים שיש, אין ארוחת שישי בלי הסלט הנפלא הזה החבר הכי טוב של חלת השבת.
חם, קר, בטמפרטורת החדר זה לא משנה איך מגישים הוא מתחסל החצילים אפויים כך שלא חייבים לטגן, יצא לי להגיש אותו בארוחות ראיתי 4 אנשים יורדים על הסלט הזה ולא משאירים אפילו משהו לנגב.
מתכון מנצח ועוד איך מנצח ואם עדיין לא הכנתם תרוצו להכין.
4 – מנות
מרכיבים:
חציל יחסית גדול מאורך חתוך לפרוסות / 2 חצילים קטנים
בצל בינוני חתוך קטן
3 שיני שום קצוצות
5 עגבניות
2 כוסות מים
2 פלפלים שושקה חתוכים לטבעות
כף רסק עגבניות
כפית מלאה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה משומן.
2. לסדר את פרוסות החצילים בתבנית אפשר גם צמוד החצילים מאבדים את הנפח לשמן את הפרוסות לאפות כ 40 דקות לבדוק שהחצילים אכן רכים.
3. אפשר לקצר הליכים ולטגן את פרוסות החצילים.
4. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבניה לבשל את העגבניות 5 דקות לסנן לקרר ולקלף את הקליפה היא מתקלפת בקלות.
5. במחבת רחבה שיהיה מקום להכיל את הכל לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד הזהבה, להוסיף את הפלפלים לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף למחבת יחד עם הרסק, מים, סוכר ותבלינים.
6. לבשל כ 20 דקות על אש נמוכה – בינונית להוסיף את פרוסות החצילים לבשל עוד 10 – 15 דקות מידי פעם לנער בעדינות.
גולשים מכינים וממליצים:
אירנה : "טעים בטרוף!
וכשקר יותר טעים מסלטי החצילים הקנויים."