יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

בטטות על מצע מלח גס

24 פברואר 2016
(Visited 16,546 times, 1 visits today)
בטטות על מצע מלח גס

בטטות על מצע מלח גס

איך קוראים לדבר כל כך פשוט להכנה ?
זה לא מתכון זאת דרך לאכול בטטה בלי להשקיע בלי תבלינים, מקבלים את הטעם הטיבעי של הבטטה, המלח נותן את הקסם שלו וזאת תוספת נהדרת לכל ארוחה. לעטוף את הבטטות ולהכניס לתנור זהו.
לא יאמן שמדבר כל כך פשוט יוצא דבר כל כך טעים.

3 מנות

מרכיבים:

5 בטטות מאורכות
מלח גס

נייר כסף

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

1. לחמם תנור ל 200 מעלות.

2. לקרצף טוב את הבטטות אין צורך לקלף, לעטוף כל בטטה עם נייר כסף , להכין ערימות של מלח גס זה בערך 2 כפות מלח גס לערימה ולהניח בטטה מעל כל ערימה.

3. לאפות כשעה או עד שהבטטות רכות, יש מצב שצריך עוד זמן אפייה אם הבטטות גדולות יותר, תבדקו שסכין חודרת בקלות.

4. להוציא מהנייר כסף, אפשר לחתוך לחצאים או לרבעים לפזר מעט מלח גס ולהגיש עם טחינה.

בטטות על מצע מלח גסבטטות על מצע מלח גסבטטות על מצע מלח גס

גולשים מכינים וממליצים:

מיכלי :”הקטנה התחילה טעימות השבוע(בת 4 חודשים..) והמתכון שלך לבטטה היה הצלחה;)
הבטטה שומרת על מתיקות ונימוחות מעולים!! הרבה יותר מבבישול במים, אז תודה;)”

רחלי : “המשפחה קוראת לזה- “מעדן”!
מככב אצלנו כל ערב שבת (:”

הרשם
עדכן
44 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי מה שלומך?
רציתי להבין כיצד משפיע המלח בתחתית הבטטה.
הרי בעיקרון הבטטה עטופה כולה בנייר כסף, מה המשמעות של המלח?
תודה רבה

שלום, אני מעדיפה לא להשתמש בנייר אלומניום. האם אפשר לעטוף בנייר אפיה ?

שלום ניקי,
אני רוצה להכין את המתכון ולהגישו בשבת. האם לדעתך זה יהיה טוב על הפלטה? האם לחתוך מיד לפני ההגשה בשבת (כלומר אחרי שהבטטות התחממו על הפלטה) או לפני שאני שמה על הפלטה?

תודה רבה,
נועה

היי ניקי,
תודה על כל המתכונים גם בשבילי זה מקור מקסים למתכונים. שאלה- האם אפשר כן לקלף או שיש חשיבות באפיה עם הקליפה? לא ככ אוהבים לא מקולף אצלי… תודה!

הי ניקי,
בטעות חתכתי את הבטטות לחצי לפני האפייה האם אפשר לעטוף אותם 2 חצאים ביחד? זה יצא טוב?

ניקי ערב טוב
אין לי מלח גס
אפשרי להשתמש במלח רגיל?

אלופה!!!
הקטנה התחילה טעימות השבוע(בת 4 חודשים..) והמתכון שלך לבטטה היה הצלחה;)
הבטטה שומרת על מתיקות ונימוחות מעולים!! הרבה יותר מבבישול במים, אז תודה;)