בטטות על מצע מלח גס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בטטות על מצע מלח גס

בטטות על מצע מלח גס

איך קוראים לדבר כל כך פשוט להכנה ?
זה לא מתכון זאת דרך לאכול בטטה בלי להשקיע בלי תבלינים, מקבלים את הטעם הטיבעי של הבטטה, המלח נותן את הקסם שלו וזאת תוספת נהדרת לכל ארוחה. לעטוף את הבטטות ולהכניס לתנור זהו.
לא יאמן שמדבר כל כך פשוט יוצא דבר כל כך טעים.

3 מנות

מרכיבים:

5 בטטות מאורכות
מלח גס

נייר כסף

הכנות:

1. לחמם תנור ל 200 מעלות.

2. לקרצף טוב את הבטטות אין צורך לקלף, לעטוף כל בטטה עם נייר כסף , להכין ערימות של מלח גס זה בערך 2 כפות מלח גס לערימה ולהניח בטטה מעל כל ערימה.

3. לאפות כשעה או עד שהבטטות רכות, יש מצב שצריך עוד זמן אפייה אם הבטטות גדולות יותר, תבדקו שסכין חודרת בקלות.

4. להוציא מהנייר כסף, אפשר לחתוך לחצאים או לרבעים לפזר מעט מלח גס ולהגיש עם טחינה.

16617 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בטטות על מצע מלח גסבטטות על מצע מלח גסבטטות על מצע מלח גס

גולשים מכינים וממליצים:

מיכלי :”הקטנה התחילה טעימות השבוע(בת 4 חודשים..) והמתכון שלך לבטטה היה הצלחה;)
הבטטה שומרת על מתיקות ונימוחות מעולים!! הרבה יותר מבבישול במים, אז תודה;)”

רחלי : “המשפחה קוראת לזה- “מעדן”!
מככב אצלנו כל ערב שבת (:”

42
תגובות

  הרשם  
עדכן
חלי

היי לך
אוכלים את זה עם הקליפה?

חיה

בוקר טוב!
קודם כל תודה רבה על עוד שבת שלמה מהאתר!!
שמרתי לי בצד את המתכון ברגע שראיתי אותו- נראה מעולה…
רק שאלה קטנה – יש לי בטטה אחת ממש גדולה – זה יצא טוב איתה?
עדיף לחתוך אותה או לשים שלמה בתנור?
תודה

שגיא

בדיוק מה שחיפשתי.
1. שאלת הבנה, איך המלח גס משפיע אם הוא מחוץ לעטיפה? למה מניחים אותן על המלח הגס?
2. על הבטטות שמים טחינה גולמית או מכינים את הטחינה?
3. נראה מעולה. תודה

נירית

היי ניקי, החיים שלנו טובים ונעימים, הרבה מאוד בזכותך… וגם (בעיקר) בזכות הא-לוקים, שבורא ומצמיח לנו כאלה פירות וירקות מדהימים, בצבעים שונים, מרקמים שונים וטעמים שונים. וכל מה שצריך לעשות זה רק לאפות…

dalit shalom

ניקי על כמה מעלות ?

סיון

מניחים את הבטטה שסגורה בניר כסף על המלח? המלח לא בתוך הניר כסף נכון?

תמר

ניקי את קוראת מחשבות?!?!?!
כבר כמה ימים מסתובב לי בראש הרצון להכין בטטות ותפוחי אדמה שלמים בנייר כסף!!
נראלי שאני הולכת להכניס הביתה מלח גס, הוא מופיע ביותר מדי מתכונים בשביל שאמשיך להתעלם ממנו..
תודה:)