בורגול מוקפץ עם ירקות
אחד הדברים שאני מאוד אוהבת להכין זה בורגול הוא טעים ההכנה שלו קלי קלות 15 דקות על השעון וכמובן איך לשכוח הוא בריא בשבילנו ואני כמובן לא מחמיצה הזדמנות להכניס לילדים קצת בריאות.
בורגול זה נהדר מה עם ירקות ? בא לי להוסיף ירקות שיהיה צבעוני מעניין שיהיה כיף לאכול אז הוספתי.
יצאה מנה משובחת של בורגול וירקות עם טעם נהדר וירקות שכיף לאכול.
5 מנות
מרכיבים:
2 כוסות בורגול גס
4 כוסות מי ברז
3 פלפלים גדולים
2 גזרים גדולים
בצל
2 שיני שום
10 פטריות שמפיניון
כף גדושה דבש
כפית רוטב סויה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. הכנת הבורגול: לסיר בסיר חם 2 כפות שמן להוסיף את הבורגול לערבב מעט להוסיף את המים וכפית מלח.
2. להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.
3. לחתוך את הפלפל והגזר למקלות קצרים, את הבצל לחצות ולפרוס, את השום לקצוץ דק, את הפטריות לפרוס.
4. לשים במחבת 5 כפות שמן לשים את הגזרים והפלפלים ולטגן על אש גבוהה תוך כדי הקפצה, בערך שתיים שלוש דקות, להוסיף את הבצל לעוד שתי דקות טיגון, להוסיף את השום לדקת טיגון ולהוסיף את הפטריות להמשיך לטגן עוד 2 – 3 דקות תוך כדי ערבוב.
5. להוסיף את הדבש סויה ולתבל.
*6. להוסיף את הבורגול לירקות לערבב דקה ולהוריד מהאש.
הוגש עם נתחי שווארמה וזיתים, עגבניות מיובשות, מרק עגבניות וגריסי פנינה, לקינוח בראוניז קפוצ'ינו ופומלה
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש
מרק עגבניות וגריסי פנינה,
נתחי שווארמה וזיתיםלקינוח בראוניז קפוצ'ינו + פומלה