יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

בורגול מוקפץ עם ירקות

7 ינואר 2018
(Visited 10,938 times, 9 visits today)
בורגול מוקפץ עם ירקות

בורגול מוקפץ עם ירקות

אחד הדברים שאני מאוד אוהבת להכין זה בורגול הוא טעים ההכנה שלו קלי קלות 15 דקות על השעון וכמובן איך לשכוח הוא בריא בשבילנו ואני כמובן לא מחמיצה הזדמנות להכניס לילדים קצת בריאות.
בורגול זה נהדר מה עם ירקות ? בא לי להוסיף ירקות שיהיה צבעוני מעניין שיהיה כיף לאכול אז הוספתי.
יצאה מנה משובחת של בורגול וירקות עם טעם נהדר וירקות שכיף לאכול.

5 מנות

מרכיבים:

2 כוסות בורגול גס
4 כוסות מי ברז
3 פלפלים גדולים
2 גזרים גדולים
בצל
2 שיני שום
10 פטריות שמפיניון
כף גדושה דבש
כפית רוטב סויה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. הכנת הבורגול: לסיר בסיר חם 2 כפות שמן להוסיף את הבורגול לערבב מעט להוסיף את המים וכפית מלח.

2. להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

3. לחתוך את הפלפל והגזר למקלות קצרים, את הבצל לחצות ולפרוס, את השום לקצוץ דק, את הפטריות לפרוס.

4. לשים במחבת 5 כפות שמן לשים את הגזרים והפלפלים ולטגן על אש גבוהה תוך כדי הקפצה, בערך שתיים שלוש דקות, להוסיף את הבצל לעוד שתי דקות טיגון, להוסיף את השום לדקת טיגון ולהוסיף את הפטריות להמשיך לטגן עוד 2 – 3 דקות תוך כדי ערבוב.

5. להוסיף את הדבש סויה ולתבל.

*6. להוסיף את הבורגול לירקות לערבב דקה ולהוריד מהאש.

הוגש עם נתחי שווארמה וזיתים, עגבניות מיובשות, מרק עגבניות וגריסי פנינה, לקינוח בראוניז קפוצ'ינו ופומלה

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש

הרשם
עדכן
21 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות