


לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה
אני אוהבת את הפריכות של הברוקולי, אני אוהבת את הצבע המקסים של הלביבות תמיד אמרתי שקשה לי לעמוד בפני לביבות, הטעם שלהן נהדר ואיזה שדרוג נפלא לארוחת ערב תוסיפי גבינות סלט ותהנו מכל ביס. אני רק אומרת שהן מתחסלות מהר לפעמים אפילו ישירות מהמחבת.
20 לביבות
מרכיבים:
3 ראשי ברוקולי
בצל קצוץ
2 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח
ביצה
כפית שום כתוש
כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הגזע של הברוקולי להשאיר רק את הפרחים, למלא סיר עם מים להרתיח ולבשל את הברוקולי עד שהוא מתרכך כ 5 – 6 דקות. חשוב לא לבשל אותו יותר מידי שישמור על פריכות, לסנן.
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לשים 2 – 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הבצל עד שמזהיב ולשים בקערה.
3. לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות כמה שאפשר (חשוב) ולהוסיף לבצל.
4. לקלף את תפוחי האדמה לגרד ולהוסיף לברוקולי, להוסיף את שאר המצרכים ליצור לביבות להדק קצת כדי שהנוזלים יצאו.
5. להכין מחבת עם 3 כפות שמן ולטגן את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, להניח על נייר סופג.
6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
*7. בשביל לתת הטאצ’ הסופי תגישו עם המטבל הזה הוא חלומי!
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את הלביבות יום קודם, אפשר לאכול גם בטמ”פ החדר הן נהדרות ומתאימות לפיקניק.
יש לי ברוקולי גדול אחד,לא שלושה ראשים.מה אפשר לשים במקום?
הי ניקי.
תודה על המתכון. האם אפשר לשלב כרובית עם הברוקולי?
הכנתי עכשיו. כל כך טעים!
תודה ניקי
היי ניקי יקרה, אפשר לטגן בשמן זית או רק ברגיל? תודה רבה 🙂
האם אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי של סנפרוסט?
אפשר להוסיף לזה אפונה? אם כן איך? תודה
ניקי שלום,
האם 3 ראשי ברוקולי הכוונה לאחד שבא עם שלושה קטנים או ממש 3 חבילות ברוקולי גדולים? תודה על הכל !