לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה
ברור לי שהלביבות האלה יככבו בחנוכה אבל רק שתדעו שאין כמו לביבות טובות כדי לסגור את הפינה של ארוחת ערב, הצבע שלהן משגע ירוק נהדר והן מקבלות הזהבה יפה והן פריכות אין כמו לתת ביס בלביבות ברוקולי.
אם יש לכם אירוח או שהברוקולי פחות נראה טוב תפנו 15 דקות ולביבות משגעות בדרך לצלחת טעימות ונחטפות, אני בכלל בעד להכין יותר שלא יגמר מהר, תראו איזה צבע נהדר בריאות וטעם בכל טעימה.
20 לביבות
מרכיבים:
500 – 600 ג' ברוקולי (2 ראשים גדולים)
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים)
70 ג' קמח (חצי כוס)
ביצה
כפית שום כתוש
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הגזע (בחלק התחתון)של הברוקולי להשאיר רק את הפרחים, למלא סיר עם מים להרתיח ולבשל את הברוקולי עד שהוא מתרכך כ 6 דקות. חשוב לא לבשל אותו יותר מידי שישמור על פריכות, לסנן.
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לשים 2 – 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הבצל עד שמזהיב ולשים בקערה.
3. לקצוץ את הברוקולי לחתיכות קטנות כמה שאפשר (חשוב) ולהוסיף לבצל.
4. לקלף את תפוחי האדמה לגרד ולהוסיף לברוקולי, להוסיף את שאר המצרכים ליצור לביבות להדק קצת כדי שהנוזלים יצאו.
5. להכין מחבת עם 4 – 5 כפות שמן ולטגן את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, להניח על נייר סופג.
6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
7. בשביל לתת הטאצ' הסופי תגישו עם המטבל הזה הוא חלומי!
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את הלביבות יום קודם, אפשר לאכול גם בטמ"פ החדר הן נהדרות ומתאימות לפיקניק.
For the recipe in English:
Broccoli and potato fritters