יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה

לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

24 ספטמבר 2017
(Visited 30,494 times, 4 visits today)
לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

אני אוהבת את הפריכות של הברוקולי, אני אוהבת את הצבע המקסים של הלביבות תמיד אמרתי שקשה לי לעמוד בפני לביבות, הטעם שלהן נהדר ואיזה שדרוג נפלא לארוחת ערב תוסיפי גבינות סלט ותהנו מכל ביס. אני רק אומרת שהן מתחסלות מהר לפעמים אפילו ישירות מהמחבת.

20 לביבות

מרכיבים:

3 ראשי ברוקולי
בצל קצוץ
2 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח
ביצה
כפית שום כתוש
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • פנקייק עבה רך ואוורירי

    כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ?
    אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס וחשוב לי שיהיה רך כמו הפנקייק שאוכלים בבית קפה ששמים עליו שוקולד וקצפת.
    סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
    חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
    הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
    תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.

    22 יחידות

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הגזע של הברוקולי להשאיר רק את הפרחים, למלא סיר עם מים להרתיח ולבשל את הברוקולי עד שהוא מתרכך כ 5 – 6 דקות. חשוב לא לבשל אותו יותר מידי שישמור על פריכות, לסנן.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לשים 2 – 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הבצל עד שמזהיב ולשים בקערה.

3. לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות כמה שאפשר (חשוב) ולהוסיף לבצל.

4. לקלף את תפוחי האדמה לגרד ולהוסיף לברוקולי, להוסיף את שאר המצרכים ליצור לביבות להדק קצת כדי שהנוזלים יצאו.

5. להכין מחבת עם 3 כפות שמן ולטגן את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, להניח על נייר סופג.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*7. בשביל לתת הטאצ’ הסופי תגישו עם המטבל הזה הוא חלומי! 

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את הלביבות יום קודם, אפשר לאכול גם בטמ”פ החדר הן נהדרות ומתאימות לפיקניק.

הרשם
עדכן
61 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי
האם לא כדאי לגרד את התפ”א בנפרד ולסחוט את הנוזלים ואז להוסיף אותם לתערובת ?

יש לי ברוקולי גדול אחד,לא שלושה ראשים.מה אפשר לשים במקום?

הי ניקי.
תודה על המתכון. האם אפשר לשלב כרובית עם הברוקולי?

הכנתי עכשיו. כל כך טעים!
תודה ניקי

היי ניקי יקרה, אפשר לטגן בשמן זית או רק ברגיל? תודה רבה 🙂

האם אפשר להשתמש בפתיתי ברוקולי של סנפרוסט?

אפשר להוסיף לזה אפונה? אם כן איך? תודה